D1 en D2 3 februari

Zaterdag 3 februari moesten de D1 en de D2 in de eigen Hoogendorphal spelen.

Dit keer niet als combi, maar hoe zouden ze het apart hebben gedaan?

De D1 moest om 9.50 uur starten. Nova mocht haar debuut voorzichtig maken, maar het liep toch iets anders. Toen de wedstrijd begon waren er 7 spelers en kwam er nog 1 aangerend. Nova mocht gelijk in het diepe.

In de aanval begon ze met Vera, Luc en “heer” Kathelijne. In de verdediging zagen we Puck, Amadou, Yuziana en “heer” Leanne.

Het werd een spannende eerste helft. Beide teams kregen snel kansen, maar nog even geen doelpunten. De D1 kwam uiteindelijk via Luc op 1-0. HBC wist voor de functiewissel op 1-1 te komen. Na die functiewissel werd er meer gescoord. Yuziana met de 2-2 en Amadou met de 3-3. De D1 wist zo steeds bij te blijven. De ruststand werd 3-3.

In de 2e helft begonnen we dit keer scherper dan de tegenstander. Via Vera 4-3, Luc 5-3 en Kathelijne zelfs 6-3. HBC kwam terug, maar Vera wist de 7-4 te maken. Het laatste kwart begonnen we met 7-5.

Amadou met de 8-5 en 9-5 zorgde er voor dat de wedstrijd wel was beslist. Het 10e punt was van Puck en het laatste punt was voor HBC:10-6 gewonnen dus.

d1 thuis tegen hbc 030224 | Flickr

De D2 had ook de nodige afwezige. Nova had het zo goed gedaan in de D1, die mocht blijven en ook Puck deed mee bij de D2.

Die begonnen dus met Ella en Olivia als heer in de aanval samen met Brechtje en Puck. In de verdediging zagen we Fardau, Fenne en de heren Ashley en Isabel.

Hier werd er heel snel gescoord. En wel via Ella. De 1-0 en 2-0, maar ook de 3-0 vielen nog voor BEP echt begon. Ella ging ook door met de 4-1 en 5-2.

Hierna de functiewissel. Brechtje ging eruit voor Julia. In het 2e kwart weinig doelpunten. Er werd maar 1 keer gescoord en wel door BEP.

Ruststand werd dus 5-3.

In de 2e helft mochten Puck en Julia even uitrusten. Nova en Brechtje kwamen samen in de aanval met Ella en Olivia. En Ella ging maar weer door met scoren. En ook nog hele mooie doelpunten: Doorloopballen. 6-3, 7-3, 8-4 en 9-4.                                                       Het laatste kwart begon met 9-5.

In het laatste kwart gingen Brechtje en Fardau weer naar de kant. Ook nu minder doelpunten en 1 meer voor BEP. Alleen Isabel wist nog te scoren voor de D2: 10-5. De laatste 2 doelpunten waren voor BEP. Eindstand dus 10-7.