De Kangoeroe Klup is speciaal bedoeld voor kinderen van 3+ tot en met 7 jaar. Bij de Kangoeroes leren kinderen met spelletjes en door oefeningen veel te bewegen.

Kleuterbal bij de Kangoeroe Klup

Tijdens Kleuterbal uurtjes gaan we veel spelletjes doen met rennen, gooien, mikken en doelen. Kleuterbal is dan ook meer dan korfbal. We gaan allerlei sporten doen waarbij het bewegen van de kinderen op de eerste plaats staat.

De kleuterbal uurtjes worden op zaterdag gehouden in de van Hogendorpsporthal of op ons veld in het Westerpark. Niet elke week, maar wel vaak. We houden de Kleuterbaluurtjes om 10 uur. Kijk in het schema wanneer er weer een kleuterbaluurtje is,

Kinderen mogen een aantal keren proberen voordat ze lid worden van de Kangoeroe Klup.

Kangoeroe Klup Korfbaltrainingen

Behalve het Kleuterbal zijn er ook nog Kangoeroe Klup Korfbaltrainingen.

Die worden op woensdag gehouden in de Hogendorpsporthal of op ons veld in het Westerpark van 18 tot 19 uur. Deze trainingen zijn voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Tijdens deze trainingen worden er veel spelletjes gedaan met een knipoog naar het korfbal en misschien gaan we als Effies ook wel echt korfballen.

Ook hier mogen kinderen een aantal keer meetrainen voordat ze ook echt lid worden van de Kangoeroe Klup.

Kinderen die lid zijn van de Kangoeroe Klup mogen met beide uurtjes meedoen.

 

Trainingstijden

Ieder kind mag een aantal keer vrijblijvend deelnemen aan de Kangoeroe training bij Sporting West, voordat hij/zij besluit lid te worden.

  • Tijdens het veldseizoen: maart tot en met oktober
   De Sporting West Kangoeroes trainen dan op ons veld in het Westerpark
 •  
  • Tijdens het zaalseizoen:oktober tot en met maart
   De Sporting West Kangoeroes trainen op woensdag van 18:00 tot 19:00 uur in de hogendorpsporthal in de  van Hogendorpstraat 921.                                     

   Ben je 4,5,6 of misschien al 7 jaar, dan mag je altijd een keer mee komen trainen om te kijken of je het leuk vind en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

  • Wanneer zijn de Kleuterbaluurtjes? Die zijn op de zaterdag van 10 tot 11 uur.
  •  
  •  
  •  

Meer weten?

Richard Weewer
Telefoon : 06-51 933 721

E-mail: r.weewer@chello.nl

 

Kangoeroe Klup – Historie

Zaterdag 11 januari 2013 was er een Kangoeroe uurtje in de van Hogendorpsporthal. De Kangoeroes van Sporting West en MIK hielden samen een training en speelde al een echt korfbal wedstrijdje.Kangoeroes zijn de jongste korfballertjes. Ze doen veel korfbalspelletjes en leren zo al wat korfbal is. Tijdens een Kangoeroe uurtje worden er spelletjes gedaan en spelen we al een kort wedstrijdje.

Hier zijn meer foto`s van het Kangoeroe uurtje.

Foto’s

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Kangoeroes van Sporting West 2013
 

Zaterdag 11 januari 2013, tijdens het Kangoeroe uurtje deden de kinderen van de Tondeldoos ook mee. De Tondeldoos is een naschools project in samenwerking met het stadsdeel West. Kleuters van de Westerparkschool kregen na schooltijd op hun eigen school korfbal training.

Na het Kangoeroe uurtje kregen 5 kinderen een echt korfbaldiploma van trainster Lisanne. Deze kinderen trainen nog 1 keer in de Tondeldoos en daarna mogen ze mee komen trainen met de Kangoeroes van Sporting West en worden ze zelf ook echte Korfbal Kangoeroes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Tondeldoos Kids van Sporting West