JAC activiteit Januari 2021

Afgelopen maand was er weer een JAC activiteit gepland voor de jeugd.

De f-jes gingen op een digitale speurtocht. Mickey mouse ging naar een feestje en de kinderen moesten uitzoeken naar welk feestje en wat er in zijn pakje zat. Bij elke opdracht kregen de kinderen en letter en die letters samen vormden het antwoord. We zochten naar verschillen in een tekening, we tekenden, we gingen liedjes raden, we deden een dansje etcetera. En uiteindelijk kwamen we er achter dat Mickey naar Beatrix ging, want die was de volgende dag jarig.

Bij de E en de D hadden we het spel Weerwolven gepland. We hadden hele enthousiaste kinderen die het spel weerwolven al erg goed kende! Het doel van het spel is dat de burgers de weerwolven moeten uitschakelen en de weerwolven de burgers moet gaan uitschakelen.

We hadden 3 potjes gedaan en daarin hadden de weerwolven 2 keer gewonnen en de burgers 1 keer. In het laatste potje werd het erg spannend, want er waren nog maar twee weerwolven over en 1 burger. De weerwolven mochten als eerste stemmen dus je zou denken dat de weerwolven allebei op de burger zouden gaan stemmen, maar daar had 1 weerwolf zijn twijfels over dus die ging op zijn maatje stemmen, want anders zou de burger weten dat hij een weerwolf is. Daar zit natuurlijk ook wat in! Uiteindelijk hadden de burgers gewonnen en was deze activiteit weer goed geslaagd voor ze!

Voor de A was er een Escape Room gepland via het bedrijf Crimibox. Hierin waren er 4 teams gemaakt van ongeveer 4 mensen samen met 1 begeleider die het scherm deelde zodat iedereen mee kon kijken. De bedoeling van het spel was dat je de moordenaar van de schrijver (Menno Morris) moest achterhalen. Dit was best een pittige Escape Room iedereen deed er ongeveer 3,5 uur over. Het was even inkomen, maar open gegeven moment hadden ze het door wisten ze hint na hint te achterhalen. Af en toe even de werkelijke wereld gecombineerd met fictie als je op Facebook naar namen aan het zoeken bent. Ook bij dit spel was het weer een succes!

SAVE THE DATE: 13 maart voor de A en de B en voor de Kangroes/E/F/D en C is het de 20ste van maart!

Veel liefs het JAC!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie