Zaterdag 15 juni met de F1 en de D2

Zaterdag moest de F1 thuis spelen tegen BEP en de D2 had de belangrijk finale tegen Fiducia.

Om 10 uur mocht de F1 aantreden tegen BEP uit Purmerend. In de stromende regen kwamen de spelers aan op het veld. Toen de wedstrijd begon was het gelukkig droog en kwam zelfs de zon door. Een goed begin van wat een spannende wedstrijd zou worden.

We begonnen met aanvoerder Alicia, Alyssa, Jip en Geoffrey. Isabelle was de superspeler.

Zouden we die nodig hebben? Vorige wedstrijd tegen BEP werd 5-5.

Het eerste punt was voor BEP, maar we wisten ons ook snel weer te herstellen. Alicia wast de 1-1 te scoren. Het spel ging heen en weer. Kansen voor beide teams, maar BEP wist weer als eerste te scoren, meteen wist Alicia weer gelijk te maken. Het eerste kwart eindigde toch met een 2-3 voorsprong voor BEP. In het tweede kwart kwam Isabelle erin voor Geoffrey. En het scoren ging nu iets sneller. Alicia met de 3-3, Jip met de 4-4 en 5-4. We stonden voor. Maar het werd ook weer gelijk. Jip bracht ons weer op voorsprong met de 6-5 en dat werd ook de ruststand. Na de rust mocht Jip even uitrusten. Het eerste punt na rust was weer voor Bep, maar Alicia wist de F1 weer op voorsprong te brengen met de 7-6. Na drie kwart was het toch weer gelijk:7-7. Het laatste kwart ging Alicia er weer uit voor Jip. Het scoren ging door, maar BEP wist toch wat meer te scoren. Jip wist 9-11 te scoren, maar BEP kwam toen op 9-12 en de superspeler mocht erin. Dat was nu dus Alicia en die wist gelijk de 10-12 te scoren en toen mocht ze er weer uit. Bij 10-13 kwam ze er weer in, maar ook nu niet lang, want Jip wist al snel de 11-13 te scoren en dat werd de eindstand. Een leuke wedstrijd, veel doelpunten voor beide teams. Bij de strafworpen wist Alyssa haar doelpuntje te maken. We verloren die wel met 1-4.

f1 thuis tegen bep 190615 (4)

Na de F1 een lange pauze. De effies en Kangoeroes hadden om 11 uur nog een oefenuurtje, waarbij de Effies alvast op een E paal konden oefenen als voorbereiding op het komende seizoen.

Maar om 14 uur mocht de D2 aan de bak. Een echte kampioenswedstrijd. We hadden ons in een goede uitgangspositie gespeeld afgelopen donderdag, maar door de winst van concurrent DKV Victoria was het toch nodig om ook te winnen. Alleen dan zouden we alleen kampioen worden. Bij de een gelijkspel zouden we dat samen met DKV Victoria zijn.

Maar de meiden gingen voor de volle winst.

Aanvoerder was Aicha en samen met Janna speelde ze als meisje. De “jongens” waren dit keer Lotte en Farah. Lotus was de eerste wissel.

Het zou een spannende wedstrijd worden voor mij als coach. Lotte wist al wel snel de 1-0 te scoren, gevolgd door de 2-0 door Aicha. Maar Fiducia liet zien ook te kunnen korfballen. Ze kwamen snel op 2-1. Farah bracht weer wat lucht met de 3-1. Maar het bleef spannend. Zeker toen Fiducia weer op 3-2 kwam. Een tussensprint van de D2 leverde een ruime voorsprong op. Janna met de 4-2, Farah met de 5-2 en Lotte met de 6-2. Na een kwart was dat ook de tussenstand. In het tweede kwart ging Janna eruit voor Lotus. Fiducia kwam op 6-3. Een schot van Farah draaide er mooi in:7-3. Fiducia had het nog niet opgegeven. Sterker: Ze kwamen terug tot 7-6. Tot grote vreugde wist Lotus de 8-6 te scoren en dat werd de ruststand. Aicha ging er uit voor Janna. En zo begonnen we weer scherp aan de tweede helft. We moesten er wel voor knokken. En dat deden de D2 meiden dan ook. Toegezongen door de supporters aan de kant wisten we weer uit te lopen. Farah met de 9-6 en de 10-6. De volgende 2 doelpunten waren voor Lotus met de 11-7 en de 12-7. Nog 10 minuten. Farah ging eruit voor Aicha die als jongen de wedstrijd vervolgde. Lotte wist snel de 13-7 te maken en zo zouden we het ook gaan uitspelen. Lotus was vandaag op schot en zo liepen we via haar 14-7 en 15-8 verder uit.

Het laatste punt viel net binnen het laatste fluitsignaal en was voor Fiducia. Gewonnen dus met 15-9.

Het was een verdiende overwinning. Fiducia wist het in het tweede kwart nog heel spannend te maken, maar we gaven niet op en wisten ons goed in de wedstrijd te knokken. Kracht van dit team is dat iedereen kan scoren en we ook in alle wedstrijden allemaal scoren. Vandaag had ook iedereen weer zijn puntje gescoord. Hadden Farah en Lotus donderdag ieder maar 1x gescoord. Vandaag wisten ze beide 5x te scoren. En zo hebben we elke wedstrijd een andere topscoorder.

De titel is weer binnen, waarbij we dus kunnen zeggen dat we de triple hebben gescoord. Ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie, Ongeslagen kampioen in de zaal en nu ook weer ongeslagen kampioen voorjaarscompetitie veld. Een goed resultaat dus,