zaterdag 12 november: de D2 en de F1

Buiten was het nog maar 2 graden. De Sint is weer in het land. De winter is weer begonnen, maar gelukkig spelen we nu in de zaal.

Vandaag begon de D2 tegen Fiducia, terwijl de F1 `s middags naar VZOD moest.

De D2 moest als eerste in de van Hogendorphal spelen tegen Fiducia. Ella was er niet bij, maar onze Sylvie wel. Samen met Lisa was ze de eerste wissel. Aanvoerder Britt begon met Chaim, Noëmie en Lola in de aanval. De eerste verdedigers waren Twan, Agata, Tika en Isabelle.

De wedstrijd begon gelijk op. Tot Chaim de 1-0 wist te scoren. We werden zelfs wat beter dan Fiducia. In het tweede kwart zagen we ook nog een paar goede acties en aanvallen van vooral Tika en Agata. Twan wist de 2-0 te maken en toen werd het eigenlijk weer een spannende wedstrijd. Fiducia werd wat feller en kreeg ook nog kansen en voor rust werd het nog 2-1. Er werd best goed gespeeld door de D2, maar houden ze het vol?

Na de rust kwamen Sylvie en Lisa er in voor Isabelle en Noëmie. Britt wist de 3-1 te maken, maar toen kwam Fiducia beter in de wedstrijd en zelfs op 3-4. Sylvie wist met een goede actie nog een strafworp te krijgen, maar helaas werd die niet benut. Ook aan de andere kant gelijk een strafworp en ook die werd gemist. Na de rebound en nog wat pogingen werd het toch 3-5. Die 3-5 werd ook de eindstand. De D2 speelde een goede eerste helft. In de tweede helft konden ze het jammer genoeg niet vol houden. Fadel heeft al belooft volgende week extra conditie training te geven, zodat we volgende keer ook tot het einde zo goed blijven spelen.

d2 tegen fiducia 161112 (1)-1

Na de D2 mocht de F1 verzamelen. Veel afwezigen maar met Aanvoerder Gabriël, Tess, Nicky en Joanie hadden we toch 4 spelers. Voor Nicky was het vandaag zijn eerste echte wedstrijd.

Die 4 begonnen erg goed tegen VZOD. Binnen 3 seconden stonden we wel achter, maar niet veel later was het gelijk en daarna zelfs 1-2 en 1-3. Toen kwam VZOD weer terug en na 10 minuten stond het 4-3. De doelpunten vielen nu effies over en weer. Waren de eerste 3 doelpunten van Gabriël. De 5-4 en 6-5 werden gescoord door Joanie. De ruststand werd 10-5. Na de rust werd het 10-6 door Gabriël en 11-7 door Joanie. Maar toen was de accu wel een beetje leeg. Het laatste kwart werd nog wel bereikt met een 12-7 achterstand. In het laatste kwart was de bal wel erg zwaar geworden. We waren ook met precies 4 spelers en konden daardoor ook niet wisselen. In een viertal spelen is dan wel zwaar en dat bleek ook wel in het laatste kwart. VZOD wist tot 18-7 uit te lopen, voordat Joanie het laatste Sporting West doelpunt wist te maken. De eindstand werd zo 21-8. Bij de strafworpen mocht iedereen 3 x schieten en Gabriël wist ze allemaal te scoren. Tess en Joanie 2x en ook Nicky wist zo zijn eerste doelpunt te maken.

Sacha was ook mee en heeft voor vrijdag al een plan gemaakt voor de training. Veel gooien, vangen, vrijlopen, partijtje en nog wat meer dingen.