D1 thuis tegen Blauw Wit

Zaterdag 9 maart moest de D1 spelen tegen Blauw Wit.

Ronja was er na een lange blessure weer bij. Nova mocht haar 2e wedstrijd in de D1 spelen en voor Cato was het haar debuut in de D1.

Hoe zou dat zijn gegaan?

We begonnen met Kathelijne, Amadou, Nova en Leanne in de aanval. In de verdediging stonden Yuziana, Puck, Vera en Luc.

We waren het eerste kwart wel wat sterker dan Blauw Wit en in ieder geval wat doeltreffender. Amadou wist de 1-0 en 2-0 te maken en de 3-0 kwam van Kathelijne.

In het 2e kwart kwamen Cato, Ronja en Soolan in de ploeg voor Amadou, Kathelijne en Puck.

Dat 2e kwart werd een stuk spannender. Enerzijds omdat Blauw Wit sterker werd en we in de aanval toch wel wat slordig waren. Vera wist nog wel 4-0 te maken, maar toen volgde 2 doelpunten van Blauw Wit. Het werd wel heel spannend. Gelukkig bracht Vera weer wat lucht met de 5-2. Vlak voor tijd toch weer een Blauw Wit doelpunt. Rust dus met 5-3.

Na de rust weer de nodige wissels. Dit keer mochten Nova, Leanne en Vera even uitrusten. In het veld bleef het spannend. Er werd echter niet  gescoord in het derde kwart. De verdedigers waren te goed. Dus na 3 kwart nog steeds 5-3.

In het 4e kwart stonden we weer in de begin samenstelling. De spelers uit het eerste kwart mochten weer alleen nu in een andere functie.

Na een afgekeurd doelpunt van Puck begon het ineens te lopen. Vooral Vera had het vizier goed scherp. Ze wist er 4 te scoren in korte tijd. De 10-3 kwam van Luc. De 11-3 en 13-3 waren van Vera. De 12-3 was van Luc. Uiteindelijk een hele ruime overwinning. Dat zag er tot het 4e kwart niet naar uit, maar we kwamen goed los in het laatste kwart.