Beach korfbal 23 maart

Samen met 6 andere korfbalverenigingen uit Amsterdam en omgeving doet Sporting West mee aan het Mix Beach korfbaltoernooi.

Dit toernooi wordt door de samenwerkende verenigingen binnen het SAJK georganiseerd. Voor Sporting West doen de D1, D2 en de B1 mee.

Op deze manier kunnen ze kennis maken met deze vorm van korfbal.

Het toernooi wordt dus gespeeld in de Beach in Aalsmeer. Het is van 10 tot 13 uur. Er zijn daar 6 velden afgehuurd.

Het speelveld is zand en dus best wel zwaar. Daarom worden er teams van 6 spelers gemaakt en duurt een wedstrijd 6 minuten.

Het is een mix toernooi. We gaan dus lekker spelers van alle verenigingen mixen. In ieder team zitten steeds 2 tallen van 1 vereniging aangevuld met 2 tallen van andere verenigingen.

 

Meer info over Beach korfbal staat hier: https://www.korfbal.nl/beach/

En over de Beach in Aalsmeer: https://www.beach.nl/

SPELREGELS 4 TEGEN 4 (website KNKV.nl)

  • De thuisploeg neemt de bal uit onder de eigen paal. De tweede helft neemt de uitploeg de bal uit.
  • Halverwege wordt er van kant gewisseld.
  • Een doelpoging uit beweging is nooit verdedigd.
  • Na een lichte overtreding volgt een spelhervatting op de plaats van de overtreding. Een directe doelpoging is NIET toegestaan. De scheidsrechter hoeft niet in te fluiten, er kan dus direct worden doorgespeeld!
  • Na een zware overtreding volgt een Free Ball, op de plaats van de overtreding of op 3 meter van de paal. De keuze is aan de speler waartegen de overtreding is gemaakt die tevens de Free Ball dient te nemen. Een directe doelpoging is WEL toegestaan. Deze mag niet gehinderd worden. De scheidsrechter geeft dit aan middels een opgestoken arm.
  • Na een doelpunt mag er direct worden doorgespeeld.
  • De wedstrijdduur bedraagt 2 x 6 minuten. Er moeten altijd 2 dames en 2 heren in het veld staan. Er mag onbeperkt worden gewisseld.
  • Wisselen moet vanuit je eigen wisselzone plaatsvinden. De wisselzone bevindt zich naast het veld. De ‘wissel’ heeft met de gewisselde, buiten het speelveld, handcontact ten teken dat zij gaan wisselen. Er staan pionnen naast het veld, het wisselvak is aan de verdedigende kant van het team.
  • Er zijn 2 punten te verdienen vanaf de eigen helft, er is een denkbeeldige lijn tussen beide pionnen op de middenlijn. Ook vanuit de hoeken achter de korf zijn er 2 punten te verdienen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie