E2 en D2 op 3 juni

Zaterdag 3 juni moesten de E2 en de D2 thuis spelen. De returns van 20 mei. De E2 moest tegen DKV uit IJmuiden. De heenwedstrijd werd ruim verloren. De D2 moest de return spelen tegen KVA. Daar werd ruim gewonnen.

Hoe zou het vandaag zijn gegaan?????

De E2 begon om 11 uur. Helaas zonder Tim, maar de meiden werden versterkt met Alioune.

Alioune was nog wel de eerste wissel. Aanvoerder Liv en Kris mochten als jongen beginnen, samen met Chrissie en Lieve. Ruud was de scheidsrechter.

Onder een stralende zon kwam de E2 via Liv op een 1-0 voorsprong. Maar ook nu weer wist DKV te laten zien toch wel doeltreffend te zijn en 2x te scoren. Dat werd de stand na het eerste kwartier. Alioune kwam er nu in voor Kris.

Ook de E2 ging nu makkelijker scoren. Vooral Lieve was vandaag doeltreffend. In IJmuiden kreeg ze al de nodige kansen, nu gingen ze er ook in.

Lieve wist de 2-2 te maken, zodat het weer gelijk was. Met de 3-3, de  4-4 en de 5-5 wist ze dat nog 3 maal te herhalen. Laatste punt was voor Alioune, zodat de E2 met rust 6-5 voor stond.

Na de rust ging Chrissie naar de kant en deed Kris weer mee. In het derde kwart werden de kinderen toch wel wat moe. DKV had geen wissels en het werd ook steeds warmer.

Lieve was weer doeltreffend met de 7-5. DKV kwam weer terug tot 7-7 en het bleef dus spannend. Dit keer was het Kris die de E2 weer op voorsprong bracht met de 8-7. En het werd weer gelijk met dus een superspannend slot.

Alioune met een goed schot bracht de E2 weer op voorsprong en vlak voor tijd was het opnieuw Lieve die de beslissing bracht met de 10-8.

Helaas werd er bij de strafworpen niet veel gescoord. Hier was de winst met 1-0 voor de E2.

E2 thuis tegen DKV 03062023 | Flickr

Na de E2 mocht de D2 opdraven. Dit werd de 5e ontmoeting met KVA dit seizoen. De vorige 4 wedstrijden bleven we ongeslagen met 3 overwinningen en een gelijkspel.

Ashley was de eerste wissel.

We begonnen met Aanvoerder Puck als jongen, Amadou, Leanne en Vera in de aanval. In de verdediging zagen we Luc, Soolan, Yuziana en Kathelijne beginnen.  En ook hier was Ruud de scheidsrechter.

De D2 begon voortvarend. Veel kansen, maar nog geen doelpunten. De verdediging had nog niet veel te doen, maar schrok snel wakker toen KVA via een afstandsschot op 0-1 kwam. Gelukkig wist Vera dat weer snel te herstellen. Het eerste kwart eindigde op 1-1.

In het 2e kwart mocht Vera even bijkomen. Na een slaap of beter geen slaapfeest was dat wel even handig.

Ashley mocht in de verdediging en dat deed ze heel goed. Trouwens…..iedereen in de verdediging deed dat beter dan de aanvallers. Er werd namelijk niet gescoord in het tweede kwart. De rust werd dus bereikt met een 1-1 stand.

Na de rust mocht Amadou even uitrusten en zagen we Vera als jongen terug komen in het veld.

Via Leanne kwam de D2 op 2-1.  KVA kwam via een bekende op 2-2. Samien en Luc stonden dit keer tegenover elkaar en maakte er een hele strijd van. Zou Luc het voorbeeld volgen en ook nog scoren?

Vera wel…ze wist al heel snel de 3-2 te scoren, zodat we het laatste kwart met een voorsprong in gingen. Ashley ging er weer uit en Amadou mocht het laatste kwart verdedigen.

De D2 kreeg in het laatste kwart weer heel veel kansen. De bal werd ook steeds weer onderschept, zodat er ook veel kon worden aangevallen. Het wachten was op de 4-2. De strijd tussen Luc en Samien was heftig, maar Luc had toch wel de nodige kansen.

Het wachten op de 4-2 door het publiek is niet erg, maar als ook de verdediging er op gaat wachten wordt het toch link. Via 2 momenten van wachten cq niet goed opletten werd het geen 4-2, maar 3-4. De D2 ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar vlak voor tijd wist KVA de 3-5 te maken en was de wedstrijd beslist.