Zaterdag 31 maart

Vandaag begon de voorjaarscompetitie en het was inderdaad mooi weer. Een stuk beter dan woensdag toen het niet alleen vervelend regende, maar ook ijzig koud was.

Om 10 uur stonden er 4 teams aan de start voor hun competitie.

De F1, de D2, de F2 en als laatste de E1

De F1 moest tegen Groen Geel uit Wormer. Zonder Lasse, maar gelukkig met Joanie. Ze begon aan de wedstrijd samen met Jairo, Jinne, Chiara en Sam.

Het werd een doelpunt rijke wedstrijd. Groen Geel begon voortvarend, maar aan het einde van de wedstrijd was het weer gewoon gelijk. Beide teams wisten maar liefst 10x te scoren. Bij de strafworpen was de F1 wel de winnaar met 3-2.

f1 thuis tegen groen geel 180331 (1)

Op het andere veld moest de D2 spelen tegen EKVA. Bij de D2 zijn er wat spelers bijgekomen, zodat er nu 10 aanwezig waren. Eerste wissels waren Amy en Irma. In de aanval begonnen we met Farah, Lotte, Ella en Jesse. In de verdediging stond onze aanvoerder Janna, Lotus, Aya en Yanoah. We moesten lang wachten op doelpunten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Pas in het tweede kwart viel het eerste doelpunt. Die was voor EKVA. En EKVA wist er zelfs nog 1 te maken voor de rust. Na de rust kwamen Irma en Amy erin voor Farah en Ella. EKVA bleef de enige die wist te scoren en via 0-5 werd het 0-7.

Toen kwam de wedstrijd van de dag: De F2 begon aan zijn eerste competitiewedstrijd. Aanvoerder Jip begon samen met Alicia, Boris en Nicky aan de wedstrijd tegen stadsgenoot Oranje Nassau. Wissels waren Chiara en Jairo. Ook hier duurde het effies voor er werd gescoord. En hier was het Oranje Nassau die de eerste 2 doelpunten wist te scoren. Superspeler Chiara stond al langs de lijn om er mogelijk in te komen. Maar dat hoefde niet als superspeler. Want samen met Jairo mocht ze het tweede kwart beginnen. Jip en Alicia mochten effies uitrusten. Het tweede kwart werd een Nicky feestje. Hij wist de 1-2 te maken. Oranje Nassau kwam wel weer op 1-3, maar via Nicky, Jairo en weer 2x Nicky werd het 5-3. Dat werd ook de ruststand. Nicky en Boris mochten in het 3e kwart even uitrusten. In het veld ging het scoren gewoon door. Jip met de 6-3,Chiara met de 7-3 en Jairo met de 8-3 en de 9-4. In het laatste kwart gingen Chiara en Jairo er weer uit. Oranje Nassau kwam weer wat meer in de wedstrijd. Nicky wist met de 10-5 nog een belangrijk punt te scoren. De eindstand werd 10-7 voor de F2 en dus een eerste echte wedstrijd met een overwinning.

Bij de strafworpen was het spannender. Met nog 2 kinderen te gaan stond het 3-2. Oranje Nassau wist de 3-3 te maken. Alicia was de laatste schutter en zij wist te scoren. De strafworpen werden dan ook gewonnen met 4-3.

Na de F2 stond de E1 alweer te popelen om onder een stralende lentezon tegen een andere stadsgenoot te spelen: Swift. Het was toch al een beetje Swift dag, want de C2 en A2 moesten ook al tegen Swift.

Bij de E1 ontbrak Paul. Maar met 5 spelers zou het ook moeten kunnen. Swift begon heel goed aan de wedstrijd. Ze kwamen voor en de E1 wist eigenlijk niet zo goed antwoord te geven. Swift liep uit naar een 1-5 voorsprong in het laatste kwart. Maar toen werd het weer heel spannend. De E1 kwam vlak voor tijd namelijk met ook heel goed korfbal terug tot 4-5. Zou het nog gelijk worden? Bij Swift werden de mouwen ook weer extra opgestroopt en helaas was het laatste punt voor Swift:4-6. De strafworpen waren ook hier voor Sporting West: 6-5.