Nieuwe kunstgrasvelden Sporting West feestelijk geopend

Twee hagelnieuwe kunstgrasvelden plus een pupillenveldje liggen er nu midden in het Amsterdamse Westerpark. Na jaren nam korfbalclub Sporting West zondagmiddag eindelijk afscheid van het kapot gespeelde oude veld. Wethouder Jeroen van Berkel knipte het lint door waarmee het nieuwe terrein officieel geopend werd.

De wethouder had lovende woorden voor de Amsterdamse club. “Sporting West is niet alleen een van de mooiste korfbalverenigingen van het land, maar misschien zelfs wel een van de mooiste sportverenigingen.” En daarbij horen moderne speelvelden met de verkleinde afmetingen, gecompleteerd door een keurig scorebord. Het betekent dat ook dat alle teams van Sporting West weer in hetzelfde weekend thuis kunnen spelen en dat de vereniging toernooien kan organiseren.

Jeugd
Vooral penningmeester Rob van Nifterick heeft hard zijn best gedaan om in overleg met de gemeente het nieuwe veld te doen verrijzen. “Het had heel wat voeten in aarde, maar uiteindelijk is het geluk”, sprak hij trots tijdens de opening. Na het doorknippen van het lint bestormde de talkrijke jeugd van Sporting West het nieuwe kunstgras om het allereerste doelpunt te maken.

Korfbalstars
De feestelijke dag begon echter al in de ochtenduren, met een clinic van ‘Korfbalstars’ Fleur Hoek en Marijn van den Goorbergh, twee topspelers van DVO uit logo_pngBennekom en (Jong) Oranje. Zij deden allerlei oefeningen met de A-, B- en C-jeugd, terwijl de jongste kinderen streden om fraaie bekers in een heuse driekamp.

Oefenwedstrijden
Na de officiële opening kwam ook de selectie in actie. De eerste drie teams speelden oefenwedstrijden tegen de Amsterdamse vrienden van Swift. De uitslagen laten we maar in het midden. Genieten was het van het waterige zonnetje en het heerlijke buffet als afsluiter. Korfbal League-coach Barry Schep noemde het veld van Sporting West al eens ‘een van de mooiste locaties van Nederland’, een kwalificatie die we nu nog meer recht aandoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie