Sporting West 1 – Swift 1

img_9601

Eerste thuiswedstrijd, eerste punt. In een zenuwslopend duel hield Sporting West rivaal Swift op 8-8.

Eerdere ontmoetingen tussen beide Amsterdamse ploegen eindigen steevast in een zege voor de Swiftenaren. Daar moest maar eens een einde aan komen. Mark zette in het eerste aanvalsvak de toon door via twee doorbraken zijn team op 2-0 te zetten. Daarna bleken de doelpunten duur en werd de rust bereikt met een povere 3-3 tussenstand.

In de tweede helft ontwikkelde de derby zich tot een vechtwedstrijd en heersten de verdedigers. Met name Jordan blonk uit aan Sporting West-zijde, met goede defensieve acties en belangrijke treffers. Bij 8-8 floot de scheidsrechter voor het einde en was Sporting West na enige vertwijfeling zeer tevreden met een gelijkspel.