Zaterdag 1 oktober

Vandaag waren de laatste jeugdwedstrijden op het oude veld.

De F1, E2, E3 en D2 waren de laatste jeugdteams die gebruik konden maken van ons oude veld en speelden allemaal een leuke wedstrijd. De resultaten zeiden misschien wat anders, maar er werd goed gespeeld.

De F1 moest tegen koploper Groen Geel en wist het ze heel moeilijk te maken. Tot 2-2 ging het gelijk op. Lasse was de captain vandaag met in de rust een bijzondere taak. Het is week van de scheidsrechter en Lasse mocht scheidsrechter Henne een doos Merci geven. Rixt en Gabriel waren in de wedstrijd de doelpuntenmaker. Groen Geel wist er na de 2-2 nog 5 te scoren en won met 2-7. Bij de strafworpen mochten we maar liefst 2 doelpunten van Tess noteren.

Vrijdag gaan we lekker binnen trainen in de Westerparkschool, maar we spelen nog wel buiten onze wedstrijden.

f1 tegen groen geel 161001 (4)-9

Gelijk met de F1 speelde de E2 tegen OKV. De E2 had een bliksemstart tegen Swift, maar verloor daarna steeds. Vandaag werd er best wel goed gespeeld. Irma en Lotte zijn eigenlijk nog maar net begonnen met korfbal, maar gaan steeds beter spelen. Lotte mocht vandaag als jongen spelen, terwijl Irma als meisje tegen een jongen begon die als meisje speelde. Lekker verwarrend, gelukkig ook even voor de scheidsrechter die gelukkig niet door had dat meisje Sylvie als jongen die jongen die als meisje speelde overnam in de verdediging. Sylvie was de captain vandaag en samen met Lotte, Janna en Irma begon ze aan de wedstrijd. OKV kwam snel met 0-2 voor. De E2 ging daarna steeds beter spelen en Sylvie wist met 2 doelpunten de stand op 2-2 te zetten. In het tweede kwart begon OKV weer met 2 doelpunten en werd de ruststand 2-4. In de rust kreeg Scheidsrechter Nando nog een chocolade bedankje van captain Sylvie. Na de rust kwam Luna erin voor Janna. Sylvie wist nu 1x te scoren. Janna kwam er nog in voor Irma, maar OKV wist het laatste punt te scoren. Verloren dus met 3-5, maar met een E2 die op de goede weg is om weer wedstrijden te gaan winnen.

Ook de E2 gaat de zaal in. Woensdag en donderdag trainen we in de van Hogendorphal.

e2 tegen okv 061001 (1)-33

Na de E2 en F1 was het de beurt aan de E3. Met aanvoerder Noor, Fionnuir, Olivier en Emily werd er aan de wedstrijd begonnen. Joanie was de eerste wissel. De E3 speelt al het hele seizoen goede wedstrijden. Er werd wel steeds verloren, maar het wachten was op wat meer geluk en de eerste overwinning. Dat geluk bleef vandaag ook nog even weg. Heel veel kansen, maar geen doelpunten. Maar als je zo goed speelt moet dat toch gaan lukken. En het ging ook lukken, want er werd uiteindelijk zelfs 5x gescoord. Joanie wist er zelfs 3 te maken. Een goede 5-0 overwinning dus en de eerste verdiende overwinning voor de E3.

De E3 gaat op woensdag in de van Hogendorphal trainen en op vrijdag in de Westerparkschool.

e3 tegen wwsv 161001 (1)-48

Na de E3 was het de beurt aan de D2. Ze moesten een uurtje later aantreden dan eerst gepland. Maar dat werd een beetje dringen met de E3. Gelukkig wilde tegenstander DKV ook wel een uurtje later spelen. De eerste wedstrijd van de D2 was dit seizoen ook tegen DKV en toen werd er zeer ruim verloren. Maar de D2 gaat steeds beter spelen. De nieuwe kinderen gaan het spel steeds beter snappen.

De D2 was helaas niet helemaal compleet. Lisa en Chaim waren er niet bij. Sylvie was er wel en begon met Ella, Tika en Lola in de aanval. Aanvoerder Britt begon met Isabelle, Twan en Agata in de verdediging. Sacha was de reserve vandaag. Een spannende eerste helft. DKV kwam 2x voor, maar via doelpunten van Lola en Britt wisten we steeds weer gelijk te komen. Bij rust was de stand weer 2-2. In de rust een wissel. Bij PSV maken ze er een heel verhaal van als er 2 broers voor het eerst samen spelen. Nu bij onze D2 dan ook maar: vandaag speelde Grote zus Sacha in 1 team met Sylvie. Nog niet in 1 vak. Sacha kwam er in voor Britt en begon in de verdediging. DKV begon wat beter na de rust en liep uit naar 2-5. Sylvie wist 3-5 te scoren, maar DKV wist nog 3-6 te scoren. Het laatste doelpunt was voor ons en werd gemaakt door Isabelle.

Een heel verschil met de 13-0 uit de eerste wedstrijd. Er werd heel leuk gespeeld en de kinderen hebben er ook veel plezier in. Er wordt hard gewerkt en als we zo doorgaan dan gaan we ook snel onze eerste wedstrijd winnen.

We gaan nu binnen trainen, maar spelen nog wel een wedstrijd buiten. Op dinsdag trainen we in het 4e Gymnasium en op woensdag in de van Hogendorphal.