Oefenwedstrijdjes bij Blauw Wit

Dinsdag 7 juni speelde we 2 oefenwedstrijdjes tegen en bij Blauw Wit. Een gelegenheids E en F team speelden daar tegen hun Effies en Etjes.

e en f bij bw 160607 (1)

Het verzamelen was bij Blauw Wit, maar een groepje ging in konvooi erheen. De rit begon in de van Boetzelaarstraat. Rixt werd daar als eerste van de opvang opgehaald. Samen met Rixt ging de reis op de fiets naar het van Oldenbarneveldplein. Terwijl de F35 overvloog verzamelde Ella, Isabelle, Irma, en Agata daar. Op de fiets ging de rit, samen met de ouders van Irma en Agata verder naar Blauw Wit. Daar zaten Olivier en Sylvie al te wachten. Twan kwam ook met coach Tony en Clémence kwam weer iets later.

De Effies begonnen met coach Folkert, Olivier, Irma, Rixt en Sylvie. De Eeetjes met aanvoerder Twan, Ella, Isabelle en Agata. Ella begon als jongen. Waar de Effies als een F35 begonnen en snel via 4x Olivier en Irma op 0-5 kwamen, zo snel kwam de E met 3-0 achter. De Effies gingen nog even door met nu ook doelpunten van Sylvie naar 0-8 met rust. Na de rust wat wissels. Olivier ging naar de E en Clémence kwam bij de F. Voor de E begon nu de wedstrijd pas echt en ze kwamen nog terug tot 6-4. Wel verloren, maar voor een team met 3 spelers die voor het eerst een echte wedstrijd spelen en een Effie toch een goed resultaat.

De Effies hadden het in de tweede helft een stuk zwaarder. Het was heet en Blauw Wit kon wisselen en speelde bijna de hele wedstrijd met 5 spelers. Na de 0-8 werd het na 30 minuten 4-8 en uiteindelijk wist Blauw Wit toch met 10-9 te winnen. Toch een goed resultaat, want de Effies speelde ook weer met kinderen die net spelen. Voor Irma was het de tweede wedstrijd en Clémence speelde nu haar eerste wedstrijd.

Deze wedstrijden zijn vooral bedoeld om te leren en om nieuwe kinderen met wedstrijden kennis te laten maken. Voor coach Folkert was het een leeropdracht voor zijn cursus. Het waren leuke en toch ook wel spannende wedstrijden, dus we kunnen met een goed gevoel terug kijken op deze wedstrijden