De F2 uit tegen Atlantis

Zaterdag 7 mei moest de F2 de return spelen tegen Atlantis in Mijdrecht. Vorige keer was het 21-1 voor Atlantis geworden. Hoe zou het nu gaan?

DSCF8396

Atlantis heeft ook wit met rode shirts. We waren dat echter vergeten. Gelukkig mochten we de gele reserve shirts van de tegenstander lenen. Daarom dus in het geel.
We begonnen met Captain Tess, Rixt, Joanie en Emily. Emily had voor de nodige extra supporters gezorgd. Voordeel als je familie hebt wonen in Mijdrecht.
We kwamen weer heel snel achter met 3-0. Vooral de rode lijnen was even wennen. We stopten bij de witte, maar het veld was dan nog net iets groter. Sylvie was onze superspeler. Ze deed heel erg haar best, zoals alle andere Effies, Toch liep Atlantis uit naar een 6-0 stand aan het einde van het eerste kwart. Toen volgde een hele lange time out. Bij de wedstrijd op het hoofdveld werd een minuut stilte gehouden ter ere van een deze week overleden trainer. De effies deden daar natuurlijk aan mee. Na die minuut stilte begon het tweede kwart. Daniel kwam er in voor Joanie. Dat niet alleen…hij bracht de spanning weer terug in de wedstrijd met ons eerste doelpunt:6-1. Via 7-2 (Sylvie) werd het weer een echte wedstrijd. Emily scoorde de 8-3, Rixt tot haar eigen schrik de 8-4. Sylvie de 8-5 en 8-6 en toen moest Daniel er weer uit en was het rust. Na de rust wist Emily zelfs 8-7 te scoren. Het werd weer spannend. Maar de brandstof was ook op. Het werd 9-7 en ook de noodaccu raakte leeg in de hitte van Mijdrecht. Atlantis kon zo uitlopen naar een 20-7 overwinning. De Effies hebben zich na een 6-0 achterstand terug geknokt tot 8-7. Vier van de zes kinderen wist te scoren in de wedstrijd.
Na de 9-7 was het echter op. De kinderen werden moe en de kansen gingen er niet meer in. Een paar schoten van Rixt en Daniel gingen mis en in het laatste kwart zagen we dat Emily best van ver al goed kan schieten, maar ze gingen niet meer door het mandje.
De strafworpen werden wel door onze effies gewonnen, waarbij aangetekend dat Tess het eerste van de twee doelpunten wist te scoren. Het tweede doelpunt was van Sylvie.