De F1 had een spannende wedstrijd tegen Roda en de D1 moest tegen ZKC spelen.

Was een spannende dag voor onze Effies. We moesten bij en tegen Roda spelen. Paul was op vakantie, maar met Joanie, Luna, Janna, Olivier, Daniel en Sylvie moest het ook kunnen lukken.

Maandag was er geen trainen en ook de school was dicht in verband met vakantie,zodat er vrijdags geen trainen was. Om ons goed voor te kunnen bereiden zouden we op donderdag extra trainen. Helaas bleek op het laatste moment de zaal toch niet beschikbaar.

Als het maar goed komt.

We begonnen met Olivier als captain, Daniel, Luna en Joanie. We hadden een hele speciale tactiek verzonnen. Nog eens extra uitgelegd door assistent coach Johann. Na 4 weken was natuurlijk iedereen blij eindelijk weer te kunnen spelen en met 6 kinderen zitten er altijd 2 aan de kant. Met superspeler nog maar 1.

We begonnen dus heel slecht. Superspeler Janna mocht er al snel in, toen Roda op 3-0 kwam. Dat was de stand na 10 minuten. Het publiek dacht waarschijnlijk dat wordt niks. Alle kansen die we kregen werden gigantisch niet benut, zodat we zelfs 6-0 achter kwamen. Olivier maakte de 6-1 en met rust werd het zelfs 7-1. Na rust begon het pas. Na 30 minuten was het 8-4, waarbij ons vierde doelpunt, gemaakt door Janna ook gelijk ons 100e competitie doelpunt was.

In het laatste kwart gaven we gas. Bij 9-7 mocht superspeler Joanie naar de kant en ging de rest nog even door. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond de 9-10 op zijn briefje. Gewonnen dus! Nog alle kansen op een kampioenschap. Ik denk alleen niet dat Groen Geel hier volgende keer ook intrapt, maar niets is onmogelijk.

De strafworpen werden ook door ons gewonnen met 2-3

De D1 moest om 12 uur spelen bij en tegen ZKC. Sacha had zich al opgewarmd bij de E1 en was al in de sporthal. Sam deed hetzelfde, maar dan bij de B3. Johann was mee met de Effies en kwam gelijk mee. Verder had Frans nog 5 spelers: Janne, Jannes, Louis, Lisa en Lucius. Zou de Effies tactiek hier ook werken?

De D1 kwam in ieder geval wel achter en bij rust was het 5-1 voor ZKC. In de tweede helft werd er gelukkig wel meer gescoord, maar omdat ZKC er in de tweede helft ook weer 5 wist te scoren werd het uiteindelijk een 10-5 nederlaag. Volgende week zaterdag wacht de laatste zaalwedstrijd voor de D1 tegen BEP.