De E1 uit tegen Vlug en Vaardig

De E1 moest zaterdag 9 januari in Amsterdam-Noord spelen tegen Vlug en Vaardig. We moesten het helaas doen zonder Jana. Ze heeft haar pink gebroken en mag 2 weken niet korfballen. Wel hadden we een debutante: Lola mocht vandaag haar eerste echte competitie wedstrijd spelen in de E1.
Tika was vandaag de aanvoerder en ze begon samen met Luz, Twan en Chaim aan de wedstrijd. Het was even wennen, maar in de eerste 10 minuten kwamen we via Chaim op 0-1. In het tweede kwart gingen Chaim en Tika naar de kant en ging het echt gebeuren voor Lola. Samen met Jelle kwam ze erin. Het was wel even schrikken: Vlug en Vaardig had ook gewisseld en ze hadden een hele snelle dame. Binnen 5 tellen had ze al gescoord tegen Lola. Maar Lola herstelde zich heel goed en 10 minuten later was het al 1-5 voor de E1. Na de rust weer wat wissels. Dit keer gingen Luz en Twan er even uit. Er werd niet veel gescoord. De E1 heeft geknokt voor elke bal. Na 30 minuten was de stand 2-5. In het laatste kwart bleef dat nog even. De E1 had voor elke meter gestreden en dat kost de nodige energie. We kwamen nog wel op 3-6 maar de accu was wel een beetje leeg. Via 5-6, 5-7 werd het uiteindelijk 6-7. Wel gewonnen dus. De E1 heeft gestreden voor wat het waard was en was aan het einde wel een beetje moe. De strafworpen werden ook weer een overwinning voor de E1, want het scoren ging gelukkig heel goed. Luz, Jelle, Twan en Chaim waren de doelpuntenmakers in de wedstrijd, terwijl we Tika bij de strafworpen ook nog zagen scoren.

Morgen staat er dus een trotse E1 met hun eerste overwinning van het seizoen!