Zaterdag 1 juni met de D2 en de D1

Zaterdag 1 juni speelden de D2 en de D1 thuis in het Westerpark.

Beide teams zijn nog in kampioensrace, dus het beloofde 2 spannende wedstrijden te worden.

De D2 begon. Wedstrijd zou 11.30 uur beginnen. De eerste speler van Oranje Nassau was er al om 10.30 uur. Maar bij aanvang van de wedstrijd waren er nog maar 6 spelers van Oranje Nassau. Even wachten, maar er moest op een gegeven ogenblik wel gestart worden. Oranje Nassau begon dus met 6 spelers.

De D2 met 8 spelers: Aanvoerder Ella en Ashley als heer in de aanval samen met Fardau en Olivia.

In de verdediging zagen we Misha en Madiya als heer samen met Fenne en Julia.

Scheidsrechter was Henne.

Fardau mocht dus het eerste kwart niet schieten, terwijl Julia geen tegenstander had in de verdediging. Het eerste doelpunt liet even op zich wachten, maar die werd gescoord door Ashley. Fardau stond steeds vrij onder de paal als aangeef en afvang. Er kon dus veel gemikt worden. De 2-0 werd gescoord door Ella en de 3-0 door Olivia.

Daarna functie wissel. Nu was Julia de aangeef/afvang en had Fardau in de verdediging geen tegenstander.

Doelpunten maken was toch lastig. Kansen genoeg, maar steeds net mis. Vooral Misha kon veel schieten. Haar heer was vooral gericht op de bal en hij wilde ook Julia erbij verdedigen.

Oranje Nassau wist als eerste te scoren in het 2e kwart. De 4-1 kwam van Misha. Toen kwam speler 7 en die ging verdedigen.

Ruststand werd 4-1. Na rust waren er al 8 en niet veel later zelfs 10 spelers bij Oranje Nassau. Daar mochten er dus 8 van spelen.

Oranje Nassau kwam op 4-2. Het werd even spannend. maar Fardau wist de  5-2 te scoren. Zo begonnen we aan het laatste kwart. Wist de 2e aanval in het 2e kwart maar 1x te scoren. Nu was het vizier beter afgesteld.

Fenne met de 6-2, Julia met de 7-3, Fenne 8-3 en Misha zelfs 9-3. Het laatste punt was voor Julia: 10-3.

Een ruime overwinning dus!

d2 tegen oranje nassau 010624 | Flickr

Na de D2 kwam de D1 in het veld. Ze moesten tegen Victum. In Houten werd het na een hele spannende wedstrijd met 2 even sterke teams  een terecht gelijk spel: 6-6.

De D1 zit in een poule met gelijkwaardige teams, wat ook spannende wedstrijden oplevert.. Victum heeft ook al 3x gelijk gespeeld en dat had de D1 vorige week ook eigenlijk moeten doen tegen Dalto.

Maar vandaag dus Victum op ons veld in het Westerpark. Scheidsrechter was Berend.

De D1 begon met Aanvoerder Leanne in de aanval. Dat deed ze samen met Puck, Soolan en Amadou.

In de verdediging stonden Luc, Tim, Yuziana en Nova.

De eerste wissels waren Kathelijne en Vera.

Ook nu werd het een spannende wedstrijd, althans….de eerste helft.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Er werd heel goed verdedigd. Er viel dan ook maar 1 doelpunt: voor Victum. Na het eerste kwart dus een 0-1 achterstand.

In het 2e kwart kwam Vera erin voor Nova en Kathelijne voor Puck. Er werd echt gestreden voor de overwinning. Luc wist de 1-1 te scoren en dacht ook de 1-2 te hebben gescoord, maar die was verdedigd. Even later een klein feestje bij Victum, maar…..ook verdedigd. Dus nog 1-1.

Toen begon Vera op schot te komen met de 2-1 en 3-1. Victum kwam terug op 3-2 en kreeg nog een strafworp. Gelukkig ging die mis. Antwoord van Vera was de 4-2. En dat werd de ruststand. Nu de 2e helft. Daar stonden we met rust zelfs 2-5 voor, maar konden we het niet vol houden.

Kathelijne werd jongen. Soolan mocht even uitrusten en Puck kwam weer in het veld. In het andere vak kwam Nova er weer in voor Yuziana.

Vorige week wist dit vak niet te scoren, zou het nu wel lukken? In de vorige wedstrijd tegen Victum werd er in het 3e kwart namelijk helemaal niet gescoord.

Maar dit keer ging het veel beter. Goede aanvallen weer en ook doelpunten. De 5-2 door Leanne, De 6-2 door Amadou, de 7-2 weer door Leanne en de 8-2 door Amadou.

Zo begonnen we het laatste kwart. Tim en Amadou mochten nu naar de kant.

Vera wist de 9-2 te maken. Victum wist nu ook weer te scoren. 3x zelfs. We kwamen zo op 10-5. Luc had de 10-4 nog gemaakt. Even schrikken voor de aanval, want Tim kwam er weer in voor Luc. Wat nu? Maar Vera bracht weer rust in het vak met de 11-5.  Yuziana maakte ook maar een doelpunt: 12-5. Victum met de 12-6. Maar Vera wist het laatste doelpunt te maken: 13-6.

Een ruime overwinning. Er werd door beide partijen goed gespeeld. Wij waren net wat doeltreffender dan Victum, maar er moest wel voor worden geknokt en dat heeft de D1 vandaag heel goed gedaan.