Zaterdag moest de D1 in Kamerik spelen tegen SDO. De D1 was dit keer compleet met 12 spelers.

Hoe zou dat gaan?

De D1 zit in een spannende poule met teams die aan elkaar gewaagd zijn.

De thuiswedstrijd werd gewonnen. Het was toen erg koud en nat. Nu was het droog en een juiste temperatuur.

De D1 begon met Leanne als heer, Puck, Soolan en Kathelijne in de aanval. Aanvoerder Luc stond met Tim, Vera en Yuziana in de verdediging.

Wissels waren Nova, Cato, Amadou en Ronja. Dit keer zouden we pas in de rust wisselen om het overzichtelijk te houden.

De D1 kwam 1-0 achter. Maar Leanne wist gelukkig weer gelijk te maken. Na het eerste kwart was het 1-1.

Nu kwam de 2e aanval in actie. Heel veel kansen en schoten. Tim stond heel goed af te vangen, zodat er steeds weer geschoten kon worden. Maar als ze steeds mis gaan……

SDO was wat dat betreft trefzekerder. Ze kwamen op 3-1. Vera wist de 3-2 te maken. Luc de 4-3 en Vera weer gelijk met de 4-4. Maar SDO wist er weer 2 te scoren voor rust.

De ruststand werd dus 6-4.

Na de rust gingen we verder met Leanne, Puck, Amadou en Ronja in de aanval. Luc, Vera, Cato en Nova waren de verdedigers.

Zoals we al eerder zagen werd er in het derde kwart niet gescoord. De verdedigingen waren veel sterker dan de aanvallers.

Dan maar het laatste kwart. En dat viel niet mee. Een aantal kinderen had de avond4daagse in de benen. Het tempo bij de D1 zakte wat weg.

Wel de nodige doelpunten. Luc met de 6-5 en ook de 8-6. SDO liep dus uit. Vera scoorde de 9-7. Nog maar 2 wissels. Kathelijne voor Leanne en Yuziana voor Puck. Het laatste punt was voor ons: 10-8. Verloren dus.

Maar…..de verschillen in de poule zijn klein. Victum wist van Dalto te winnen, zodat we volgende week in de thuiswedstrijd nog kampioen kunnen worden bij winst. Nou ja, kampioen. Dan eindigen we samen met Dalto en Victum op 7 punten. De verschillen zijn klein in deze poule wat wel spannende wedstrijden oplevert. Vandaag eigenlijk ook weer.