zaterdag 4 februari met de E2,E1 en de D2

De dag begon om 10 uur met 2 thuiswedstrijden. De E1 en de E2. De D2 moest `s middags tegen ZKV in Zaandam spelen.

De E1 speelde tegen Oosterkwartier. Dit was een soort jongens tegen de meisjes. Oosterkwartier heeft eigenlijk altijd wel veel jongens en nu dus ook.

Ella, Ashley, Misha, Madiya en Isabel mochten het tegen die jongens opnemen. Ellen was de scheidsrechter.

Heel lang bleef het heel spannend. De ruststand werd 1-2. Maar in de 2e helft werd Oosterkwartier veel sterker. Ze liepen uit naar 3-12. De E1 doelpunten werden gemaakt door Ella.

De foto`s

e1 thuis tegen oosterkwartier 04022023 | Flickr

Naast de E1 speelde de nieuwe E2 een oefenwedstrijd tegen DKV uit IJmuiden.

Hier een team met 2 jongens die voor de eerste keer speelden: Kyan en Tim. De meiden zijn al wat meer ervaren. Voor Lieve en Kris is het alweer de derde wedstrijd en ze kregen versterking van Chrissie uit de F1. Hier was Nikki de scheidsrechter.

Ook hier een spannend begin. Teams waren wel even sterk. Het duurde bijna tot de rust voor het eerste en gelijk ook 2e doelpunt viel. Allebei voor DKV. Rust werd dus 0-2. In het derde kwart weer veel spanning en toch ook kansen. DKV kwam op 0-3 en via Kris werd het 1-3. In het laatste kwart 1-4 en het laatste doelpunt was weer van Kris:2-4.

De foto`s

e2 thuis tegen dkv 04022023 | Flickr

In Zaandam moest de D2 het opnemen tegen ZKV.

Vera en Luc moesten eerst nog meedoen met de D1 en samen met Huub kwamen ze via Amstelveen naar Zaandam. De rest van het team kwam met de bus.

Leanne mocht heer en aanvoerder zijn. Samen met Amadou, Yuziana en Vera begon ze in de aanval. De verdediging bestond uit Puck, Kathelijne, Soolan en Luc.  Huub was eerste wissel.

Net als vorige week begonnen we met verdedigen en dat hielden we wel een tijdje vol. Maar toen we eindelijk konden aanvallen was het gelukkig snel 0-1 via Leanne. In het tweede kwart kwam Huub erin voor Soolan. Dat kwart werd een goed kwart. Er werd goed aangevallen en ook goed afgevangen. We konden nu dus zelf ook een tijdje aanvallen. Via Kathelijne werd het 0-2. Huub scoorde de 0-3 en Kathelijne weer met de 0-4.

In de tweede helft werd het toch weer wat minder. ZKV kon nu ook scoren. Maar aan het einde van het derde kwart wist Vera gelukkig de 1-5 te scoren.

In het laatste kwart werden de spelers moe. Schoten werden slechter. Het overspelen lukte bijna niet meer. Gescoord werd er in de laatste seconde. Door ZKV. Er werd daarna niet meer uitgenomen. Eindstand dus 2-5.