Paastoernooi bij Rohda

Zaterdag 16 april was het Paastoernooi bij Rohda in Ookmeer.

We gingen er met 2 teams heen. Of eigenlijk wel meer, want de D1 was vandaag een combi van E1,E2 en D1. In de F1 mocht Yuziana uit de E1 nog meedoen.

Het was schitterend weer. Alleen dat al maakte het een succesvol toernooi. Hoe zouden de resultaten worden??

Het toernooi begon en eindigde met de F1.

De eerste wedstrijd van de F1 was tegen Purmer. We begonnen met Alioune, Chrissie, Brechtje en Juul. Yuziana was de eerste wissel/superspeler. En die hadden we dus wel nodig. Heel snel was het al 3-0 en met 5 spelers probeerden we nog wat terug te doen. Maar Purmer was veel te sterk en won ruim met 9-0.

De tweede wedstrijd was tegen KVA. Een gelijkwaardige wedstrijd. Kansen aan beide kanten, maar er werd ook goed verdedigd door beide partijen. Wie zou er als eerste scoren?

Alioune was deze wedstrijd de enige die wist te scoren en dat ook nog in de goede korf deed. Dat betekende dus 1-0 voor de F1.

Door die overwinning waren we dus 2e geworden in onze poule. We mochten als slot tegen de nummer 2 uit de andere poule spelen om de 3e plaats.

Die andere nummer 2 was Blauw Wit. Met Ella erbij als extra effie samen met Juul, Brechtje en Chrissie begonnen we. Ook hier kwamen we 3-0 achter, dus snel een super speler erin. Dat werd Yuziana. Blauw Wit kwam nog wel op 4-0, maar toen kwamen we weer terug tot 4-2 via doelpunten van Alioune en Ella. Superspeler er weer uit en er weer in, want het was alweer 5-2. Alioune scoorde de 5-3, dus weer ging de superspeler eruit. Daarna weer erin, want……6-3 en dat werd de eindstand.

 

f1 220416 (1)

 

Tussendoor kwam de D1E1E2 nog in actie. Hier zagen we uit de E Ella, Amadou, Isabel en Kathelijne. Uit de D kwamen Pjotr, Alyssa, Luc, Bella Sacha en José.

De D1 heeft het nog zwaar en ook deze combi moest er hard voor knokken in de eerste wedstrijd tegen BEP. En er werd geknokt, maar BEP was nog veel beter en wist met 0-7 te winnen. Wel ging het na een beetje wennen voor de spelers om met elkaar te spelen beter.

De tweede wedstrijd was tegen Purmer. Hier zag je al duidelijk dat er beter werd gespeeld. Vorige week had de D1 nog heel ruim verloren. Nu was het verschil toch wel een stuk kleiner. Er werd nog wel verloren met 0-3.

De Combi D moest dus in de laatste wedstrijd om de 5e plaats spelen. Dat moest tegen de buren van Blauw Wit. Het verschil was niet heel erg groot. Het maken van doelpunten is nog lastig en dat deed Blauw Wit wel 3x. Uitslag 0-3.

Tijdens het toernooi zag je de kinderen steeds beter spelen en dat gevoel hadden ze zelf ook. Dat geeft in ieder geval weer vertrouwen voor de competitie die volgende week gelukkig ook voor de D1 start.

d1 220416 (1)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie