De F1 tegen KVA en de D1 uit tegen Rapid.

De F1 speelt momenteel erg goed. In de zaalcompetitie hadden ze maar 1 wedstrijd verloren. Net als tegenstander van vandaag KVA.

De D1 moest als 4 tal naar Haarlem om tegen Rapid te spelen.

Hoe zou het zijn gegaan.

De F1 speelde om 10 uur weer in de vertrouwde Hogendorphal. Vorige keer speelden ze in de Westerparkschool en dat was eigenlijk ook wel goed bevallen.

Tegenstander van vandaag was KVA. Beide teams hadden nog maar 1x verloren. Een topper dus.

Aanvoerder was Brechtje en samen met Manu, Alioune en Chrissie begon ze aan de wedstrijd. Ella was de eerste reserve. Scheidsrechters waren Brit en Emilija.

Het eerste doelpunt was voor de F1. Manu was de maker. KVA kwam weer terug tot 1-1. Het zou behalve een topper ook een spannende wedstrijd worden met kansen aan beide kanten. In het eerste kwart kwam de F1 weer op voorsprong door Alioune.

Na 10 minuten even wat drinken, instructies van coach Nikki en een wissel. Ella kwam erin voor Chrissie.

KVA begon iets scherper dan de Effies en kwam op een 2-3 voorsprong. Maar Alioune wist voor de rust alweer voor de 3-3 en de 4-3 te zorgen. Ook nu weer kansen aan beide kanten.

Na de rust mocht Manu even uitrusten. KVA kwam weer gelijk. Ella zorgde voor de 5-4 voorsprong. Weer gelijk en weer Ella met een doelpunt en de voorsprong.

Met 6-5 begonnen we aan de laatste 10 minuten. Manu was weer uitgerust en wist nu de 7-5 te maken. De spanning nam toe, maar er werd niet meer gescoord. Winst dus met 7-5.

De strafworpen werden wel verloren: 3-5

f1 tegen kva 26032022 (1)

De D1 mocht naar Haarlem voor een oefenwedstrijd. Rapid was de tegenstander en die kennen we nog van een eerdere oefenwedstrijd.

Rapid D1 is een 4tal en voor ons was het vooral weer eens een wedstrijd na bijna een heel zaalseizoen zonder wedstrijden en de teleurstelling van de vorige wedstrijd tegen AW DTV.

Met precies 4 spelers gingen we er ook heen. Aanvoerder werd José. Of was het Jose? Hij mocht als meisje spelen samen met Sammie. Luc en Pjotr waren de andere spelers en zij mochten dus als jongen spelen.

De D1 begon goed. Via Luc kwamen we op 0-1. Daarna kansen aan beide kanten. Ook een paar afgekeurde doelpunten, want er werd door beide teams goed gemikt, maar ook goed verdedigd. José begon al snel met tijd rekken. Steeds was zijn veter los. Maar het hielp uiteindelijk niet genoeg om te voorkomen dat Rapid in het eerste kwart op 2-1 kwam. In het tweede kwart waren we even van slag. Binnen 2 minuten stond het al 5-1 en Rapid liep langzaam uit naar een 8-1 voorsprong. Oh jee. Toch niet weer een ruime nederlaag.

Gelukkig herstelden we ons goed in het derde kwart. Kansen weer aan beide kanten. Er werd goed verdedigd, dus een paar doelpunten van Rapid, maar ook van ons werden afgekeurd: verdedigd.

Rapid wist toch weer te scoren: 9-1. Maar de D1 ging ook steeds beter spelen en een snelle aanval werd beloond met een doelpunt van José en de 9-2.

Zo begon het derde kwart. Weer aanvallen over en weer. Maar ook het leukste/mooiste doelpunt. José kreeg de bal in de loop aan gespeeld. Ving hem met 1 hand en gooide hem in de loop gelijk door de korf. Rapid wist in de volgende aanval gelijk weer te scoren met een afstandsschot. Die 10-3 werd dan ook de eindstand.

Ondanks de nederlaag toch een leuke wedstrijd.