Ellen Afscheid van de selectie

Rodney heeft zich erg ingespannen om Ellen een mooi afscheid van de selectie te bezorgen. Corona gooide vorig seizoen roet in het eten, maar dat is meer dan goed gemaakt. op verzoek heeft Rodney er ook nog een leuk verslag aan vastgeknoopt. Hieronder zijn relaas:

Wat was het een mooie dag afgelopen zondag! Ellen kreeg een mooi afscheid en ze heeft al die tijd niks in de gaten gehad. Na het uitbreken van het coronavirus kwam het besef bij Ellen dat de uitwedstrijd tegen DKV Victoria haar laatste in 1 zou zijn. Na alle jaren was dit wel een heftige domper, maar om alleen daarvoor nog een jaar te spelen? Dat wilde Ellen niet. Tijdens de laatste training van onze coach Richard Stolte kwamen de tranen, want voor haar was het ook afgelopen. Althans, dat dacht ze…

Ellen doet altijd heel erg veel, zelfs tijdens het regelen van dit afscheid is dat opgevallen. Er kwamen vragen als: ‘Hoe doen we dat? Wie weet dat en wie doet dat altijd?’ Op deze vragen waren weinig antwoorden, want het antwoord was Ellen. Zo is maar weer eens gebleken dat ze onmisbaar is voor ons als Sporting West! Van veel kanten werd gezegd dat Ellen haar carrière in Sporting West 1 en 2 niet op deze manier mag eindigen. Een aantal jaren geleden stond ik te kijken naar een wedstrijd van Sporting West 1 tegen oude sterren van Sporting West 1. Ik vond dat zo leuk om te zien. Veel bekenden kwamen naar de club, maar ook onbekenden voor mij. Dat zette me aan het denken: we zouden zoiets weer kunnen doen met een kleine aanpassing. Ellen speelt al best wat seizoenen in onze selectie en heeft heel wat teamgenoten versleten (binnen het veld). Daar zaten mensen tussen die ook al lang niet meer geweest zijn op de club. In gesprek met Jeffrey, Hilda en Amber kwamen we er al snel achter dat dit iets heel leuks zou kunnen worden. Iets dat Ellen zeker heeft verdiend.

Na het stellen van een datum begon het maken van een lijst. Met hulp van de wat oudere spelers uit onze selectie, oude coaches en oude foto’s op onze website werd de lijst gevuld. Toen begon het eindeloze appen en maken van spraakmemo’s. Het spreken van mensen die me als laatste gezien hebben als een vervelend jochie van ongeveer 10 a 11 jaar. Nu maakte ze kennis met een vervelende gozer van 23. Het idee werd met veel enthousiasme ontvangen, ook door velen die er helaas niet bij konden zijn. Een filmboek leek me nog een leuk extraatje en was voor iedereen die het leuk vonden om iets tegen Ellen te zeggen. Het eindresultaat is heel grappig en mooi, dit filmpje is te zien voor iedereen via de link op onder andere Instagram.

Nog twee dingen moesten geregeld worden, namelijk een speciaal sportshirt en een mooi misleidend verhaal voor Ellen. Algemeen bekend is Ellen haar voorliefde voor de kleur paars (daarom de dresscode op de dag zelf). Paarse sportshirts was al snel een idee, gecombineerd met het Sporting West-logo, Ellens rugnummer 13 en de tekst ‘Ellen bedankt’. Het misleidende verhaal was een teamuitje met het eerste in Purmerend, we zouden gaan kanoën. Dat Ellen hiervoor eens niets hoefde te regelen, zal toch heel lastig geweest zijn voor haar.

Het bestuur, Natasja en Grea zijn hard bezig geweest om alle coronaregels te kunnen volgen, de kantine bezet te krijgen en het eten te organiseren. De aanwezigen op de dag zelf hebben kunnen zien dat dit heel goed is gegaan. Heel leuk was het om alle bekende gezichten te zien en dat zoveel toeschouwers besloten om te komen kijken. Kira kon er helaas niet bij zijn en had een speciaal filmpje voor Ellen opgenomen. Brenda was met Ellen lunchen zodat ze al in het park zou zijn en Laura haar sportspullen thuis kon ophalen. De tranen begonnen al te komen, want ze wist niet wat haar te wachten stond. Op het moment dat ze in beeld kwam voor alle aanwezigen, begon het klappen en de tranen vloeiden. Veel aanwezigen, veel misleiding en totale verbazing. Ellens ouders waren er en oude teamgenoten uit bijvoorbeeld Zeeland; ze kon haar ogen niet geloven.

Een druk veld, een geweldige introductie van onze Jeffrey Post en uitstekende leiding tijdens de wedstrijd van Agnes de Boer. Geweldige acties hebben we kunnen zien in het veld met uitstekend genomen stippen, heftige 1 tegen 1-bewegingen, tactische coaching en vooral veel goals. Het scouten was al begonnen vanaf minuut 1: wie zou weer een balletje kunnen komen schieten in het nieuwe seizoen?

Nog een laatste ereronde in de slotminuut voor Ellen en daarna was de wedstrijd voorbij. Heerlijk een drankje nuttigen met de aanwezigen, genieten van een lekkere hamburger met liefde geserveerd en het zien van de mooie outfits van iedereen deed me persoonlijk goed. Ik heb zelf genoten en denk dat ik voor iedereen spreek dat het een geslaagde dag was. Nogmaals een bedankje voor het bestuur, de kantinecommissie en alle betrokkenen voor het aanwezig zijn en het geheimhouden van de dag. Deze week start de voorbereiding alweer, ik zie graag weer iedereen zo snel mogelijk in het veld of langs het veld. Tot het nieuwe seizoen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie