De E2 uit tegen Stormvogels

Zaterdag 1 februari moest de E2 in Uitgeest spelen tegen Stormvogels. De E2 is dit seizoen uit nog ongeslagen. Alle uitwedstrijden werden gewonnen, terwijl de zaalthuiswedstrijden allemaal werden verloren. De eerste wedstrijd in de zaal was ook tegen Stormvogels en werd dus verloren. Stormvogels was toen heel goed met doorloopballen. Deze week dus veel aandacht voor doorloopballen. Niet alleen het verdedigen, maar ook om ze zelf te gaan maken.

Weesp was er vandaag niet bij, zodat Alicia het enige meisje was. Ze mocht daarom ook maar gelijk aanvoerder zijn. Samen met Jip, Keano en Jairo mocht ze beginnen. Keano mocht zich vandaag ook meisje noemen. Oscar was onze eerste wissel.

Een spannend eerste kwart. Alleen Jairo wist echter te scoren. Weinig doorloopballen gezien, maar dat zou wel beter worden.

In het tweede kwart kwam Oscar erin voor Jairo. Nu kwam Keano wat meer op schot met de 0-2 en de 0-3. Vlak voor rust wist Stormvogels ook te scoren. In de rust weer wat uitleg over de doorloopbal. Kijken of het gaat lukken. De doelpunten wel. Jairo wist 1-4 te scoren,. Keano de 1-5 en 2-6. Jip mocht dit keer even uitrusten om in het vierde kwart als meisje terug te komen voor Keano. Gelijk vanuit de uitworp wist Jairo alweer de 2-7 te scoren. Een afgesproken actie die dus succesvol werd afgerond. Oscar had al de nodige kansen gehad met afstandsschoten en de 2-8 komt nu op zijn naam. Hierna kwam het mooiste doelpunt. We hadden al steeds gesproken over een doorloopbal. Dit keer lukte het. Jairo gaf aan en Alicia wist een echte doorloopbal te scoren. Hierna mocht Stormvogels weer scoren. Het laatste punt en het tiende was voor Jairo. Eindstand 3-10.