De E2 uit tegen DKV in IJmuiden

Zaterdag 5 oktober was de return in IJmuiden tegen DKV. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen was de thuiswedstrijd tegen DKV. Die werd verloren, maar de E2 is steeds beter gaan spelen. Hoe zou het vandaag gaan?

Keano was dit keer aanvoerder. Samen met Geoffrey, Alyssa en Alicia begon hij aan de wedstrijd. Jip was de wissel.

Een sterk begin van de E2. Zoals we de vorige wedstrijden hadden gespeeld. Veel samenspelen, goed verdedigen, maar ook goed aanvallen. De 0-1 viel al snel, dat scheelt natuurlijk ook. Keano was de maker. We bleven goed aanvallen, hoewel DKV toch ook wel kansen kreeg en we ook wel een klein beetje mazzel hadden. Gelukkig wist Geoffrey met een goed schot de 0-2 te scoren. Niet veel later werd het zelfs 0-3 door Alicia. Drie doelpuntenmakers dus. Na 10 minuten de wissel Geoffrey Jip.

Ook nu waren we wel beter. Er werd voor elke bal geknokt, want DKV liet zien dat ze ook wel konden korfballen. Maar er werd zo goed verdedigd, dat ze hun kansen niet konden benutten. De 0-4 viel nog voor de rust. Maker was Keano. Na de rust mocht Alicia even uitrusten en ging Geoffrey verder als meisje.

DKV deed nu ook weer wat terug. Een afstandsschot leverde voor hun de 1-4 op. Snel kwam ons antwoord met de 1-5 door opnieuw Keano. Jip wist daarna ook te scoren, zodat het na 30 minuten 1-6 was. Alicia kwam er weer in voor Alyssa. Na de uitworp waren wij gelijk scherp, zodat we binnen 2 seconde al weer hadden gescoord. Jip nam uit en gooide naar Keano die meteen scoorde:1-7. Maar toen ging de accu langzaam leeg. Er was 30 minuten geknokt tegen een tegenstander die ook wel goed kan korfballen en dat lieten ze in de laatste 10 minuten toch wel goed zien. Via goede aanvallen kwamen ze toch nog terug tot 4-7. Gelukkig ……..tijd.

Zaterdag krijgen we een spannende wedstrijd. Thuis tegen Oosterkwartier.