Zaterdag 25 mei met de F1 en D2

Vandaag speelde de F1 de return tegen DOC  en de D2 speelde tegen DKV Victoria.

De F1 begon om 10.30 tegen DOC. Vorige week werd de eerste competitiewedstrijd gewonnen in Bussum tegen DOC. Hoe zou het vandaag gaan?

We begonnen met aanvoerder Isabelle, Geoffrey, Alicia en Alex. Wissels waren Alyssa en Jip. Zouden ze nodig zijn als superspeler?

Het werd wel een leuke wedstrijd, maar er moest lang op doelpunten gewacht worden. Na 10 minuten was er namelijk niet gescoord. De teams hadden de verdediging goed op orde. Er waren wel kansjes, maar nog geen doelpunten dus. Na 10 minuten werden Isabelle en Geoffrey vervangen. Nu wel doelpunten. De eerste 2 waren voor DOC. OH jee, we hebben toch geen superspelernodig? Maar Alicia bracht de stand weer terug op 1-2. Rust. Na de rust werd er weer niet veel gescoord. Alleen DOC wist 1x de korf op de juiste manier te vinden. In het laatste kwart speelden we weer in de begin opstelling. Wel meer kansen aan beide kanten, maar weer 1 doelpunt en die was voor ons. Geoffrey wist de spanning weer terug te brengen met de 2-3. In de laatste seconde nog een goede kans voor ons, maar helaas niet benut, zodat we met 2-3 verloren. De strafworpen werden wel door ons met 2-1 gewonnen. Alyssa en Geoffrey waren de makers voor Sporting West.

f1 thuis tegen DOC 190525 (6)

Na de F1 gelijk de D2.

Een belangrijke wedstrijd voor de meiden van de D2. Na het gelijke spel tegen HKC stonden we op de 2e plaats. Eerste stond DKV Victoria. We spelen een hele korte competitie met 5 wedstrijden. Wanneer we zouden verliezen zouden we op 3 punten achter komen met nog 2 wedstrijden. We hadden ons daarom extra goed voorbereid om zeker niet te verliezen en liefst nog te winnen. Zelfs onze mascotte Doedel werd opgeroepen.

Aicha was de eerste wissel. Lotus was aanvoerder en begon samen met Janna als “jongen”. Farah en Lotte waren de meisjes.

Lotte wist al snel de 1-0 te maken. Een goed begin is het halve werk en al snel wist Janna de 2-0 te maken. Hierna kwam ook DKV Victoria wat meer in de wedstrijd. We wilden snel de 3-0 maken en dat resulteerde eigenlijk in heel veel schoten die verdedigd waren. DKV Victoria kwam hierdoor weer terug in de wedstrijd met de 2-1. Gelukkig kwam het antwoord ook weer snel van Lotus:3-1. Lotte met de 4-1 en Farah met de 5-1 en 6-1 gaven gelukkig de nodige lucht. Overigens…die 10 minuten duren wel erg lang. Dus na 15 minuten de eerste breek. Aicha kwam er nu in voor Farah voor de 5 minuten in het 2e kwart. En die was scherp, want ze wist de 7-1 en 8-1. Janna bracht de ruststand op 9-1. In de tweede helft ging het erg hard. Het duurde even voor de 10-1 gescoord werd door Janna. Aicha was vandaag op schot. Ze scoorde de 11-1, 12-1, Farah 13-1, Aicha weer 14-1 en Janna 15-1. In het laatste kwart kwam Lotte er weer in als jongen voor Janna. Het scoren ging door. Aicha 16-1,Lotte 17-1 en 18-1, Aicha weer 19-1 en toen mocht ook DKV Victoria weer scoren. Het 20e doelpunt was voor Aicha en de 21-2 wist Farah te maken. Een goede wedstrijd van de D2. Vandaag was Aicha op schot en werd de topscorer van de dag met 8 doelpunten. Iedereen heeft weer gescoord.