Zaterdag 18 mei met dit keer de F1 en de E2

De F1 moest uit tegen DOC en de E2 thuis tegen Fiducia

De F1 moest al vroeg spelen in Bussum tegen DOC. Woensdag was er nog goed getraind en waren er maar liefst 9 effies.

Vandaag waren er 6 effies. Alyssa was de aanvoerder en samen met Jip, Geoffrey en Isabelle begon ze aan de wedstrijd. Eerste wissels waren Alicia en Alex. Alicia zou de eerste superspeler worden. Zouden we die nodig hebben?

In het eerste kwart 2 doelpunten van Jip. We stonden dus voor!. Na de eerste breek de wissels. Alicia en Alex kwamen erin voor Alyssa en Jip. En het scoren ging door. Via Alicia kwamen we op 0-3 en moesten we tegen een superspeler spelen. Via Geoffrey werd het 0-4. Vlak voor de rust wist DOC ook te scoren. Rust dus met 1-4. Zouden we het volhouden? Met superspeler was DOC toch wat sterker. In het derde kwart was het eerste doelpunt voor DOC. Geoffrey en Isabelle waren dit keer naar de kant en Jip was weer terug en begon maar weer te scoren: 2-5, 3-6 en 3-7. Steeds liepen we uit en kwam DOC terug met hun superspeler. In het laatste kwart speelden we weer zoals we waren begonnen. Dit keer maar 1 doelpunt voor ons: Geoffrey met de 5-8. En die 5-8 werd de eindstand. Tot slot nog de strafworpen. Slechts 1 speelster wist te scoren. Alicia wist er zelfs 2 te scoren en zo werden de strafworpen ook gewonnen (0-2).

f1 uit tegen doc 190518 (1)

Na de F1 snel weer naar het park voor de E2.

Die moesten de topper spelen tegen Fiducia. Beide teams stonden bovenaan met 4 punten uit 2 wedstrijden. Beide teams hadden die wedstrijden ook heel ruim gewonnen.

Aanvoerder was Abel. Samen met Philip had hij al meegespeeld met de D3 en nu mochten ze als “meisje” beginnen. Gabriel en Oscar waren de jongens. Manuel was de eerste wissel.

We begonnen wel goed. Althans…we kregen al snel wat kansen, maar die gingen er niet in. Fiducia deed dat beter. Elke kans ging er ook in. Kwam ook een beetje, omdat we niet goed stonden te verdedigen. We dachten alleen maar aan aanvallen. Na 10 minuten stonden we dan ook met 0-4 achter. Na het eerste kwart ging Oscar naar de kant en kwam Manuel erin. Toen werd het een stuk spannender. We gingen nu ook verdedigen en we wisten te scoren. Via Manuel werd het 1-4, Daarna wist Gabriel er 3 te scoren. Fiducia wist in het tweede kwart nog maar 1x te scoren. De ruststand werd 4-5. Na de rust ging het scoren over en weer. Abel ging even naar de kant. In het derde kwart kwamen we steeds gelijk. Gabriel met de 5-5 en 6-6. Fiducia hield een punt voorsprong, zodat het laatste kwart begon met een 6-7 stand en nu zonder Philip. Het spel ging heen en weer. Scores aan beide kanten. Manuel met de 7-7, Gabriel met de 8-8 en feest: de 9-8. Manuel met de 10-8 en 11-8. Oscar moest toen naar de kant en zo kwam Philip er weer in. En het laatste punt was voor Philip:12-8. Winst dus in deze topper, wat in het eerste kwart helemaal niet helemaal niet leek te gaan gebeuren.

Ook de strafworpen werden met 4-2 gewonnen. De E2 staat nu alleen op kop met 6 uit 3. Volgende week wacht de return in Vleuten tegen Fiducia.