D2 uit tegen het Bosch

Zaterdag 20 april moest de D2 naar Lexmond om tegen Het Bosch te spelen. Voor ons een nieuwe vereniging. Het Bosch speelt in district Oost en daarom komen we ze eigenlijk nooit tegen bij de jeugd. Voor de D2 is het wel leuk om tegen een andere tegenstander te spelen. Niet elke competitie dezelfde tegenstander. In het najaar speelden we in Zuid Holland. In de zaal in Noord Holland en in de voorjaarscompetitie spelen we tegen verenigingen uit Utrecht.

Maar vandaag dan tegen Het Bosch uit Lexmond.

d2 uit tegen het bosch 20042019 (1)

Onder een stalende zon mochten de meiden zich herstellen van hun eerste nederlaag dit seizoen. Vorige week werd de oefenwedstrijd tegen Purmer verloren. Vol goede moed traden ze in een landelijke omgeving aan tegen deze tegenstander.

Aanvoerder was Lotte en samen met Farah speelde ze als jongen. De meisjes waren Lotus en Luka. Michelle was de eerste wissel. Lotus was niet helemaal fit. Ze heeft een blessure aan haar knie. Maar dat was niet te zien in het veld. Ze wist in de eerste 10 minuten 2x te scoren. Ook het Bosch wist 2x te scoren, maar dit keer werd er wel goed verdedigd en werden de scores afgekeurd door de scheidsrechter. Die 0-2 was ook de stand na 10 minuten. Michelle mocht erin voor Luka. Afgesproken werd om zuinig te zijn met de bal. Het werd steeds warmer, dus voorzichtig met overbodig rennen. Lotus ging nog even door met de 0-3. Farah had al veel geschoten maar bij 4 was het raak. De 0-5 was van Lotte en de 0-6 van Michelle. Toen mocht Het Bosch de eer redden met 1-6. Dat was de ruststand.

Het was nu wel erg warm geworden en de tegenstander had geen wissels. Dat zal ook wel meegespeeld hebben bij de doelpunten regen die er in de tweede helft kwam. Na 30 minuten was het 2-18. Lotte met de 1-7,1-9,1-12,2-15 en 2-18, Michelle met de 2-17,Luka met de 1-10,1-11 en 2-14. Na 30 minuten even op de rem. Scoren is leuk, maar we willen ook wat leren. Maar het scoren ging nog even door: Michelle met de 2-19, Lotte met de 2-20, Farah 3-21 en Luka met de 3-22 en 3-23. Laatste punt was voor het Bosch. Dat de tegenstander wel kan korfballen zagen we de eerste 10 minuten. We wisten toen goed te spelen en ook de tegenstander kreeg de kansen. Maar toen de D2 echt los kwam en de temperatuur ook omhoog ging liep de moed bij hun toch wel terug, terwijl wij steeds beter gingen mikken.

Na de vakantie wacht zaterdag 11 mei HKC uit Utrecht. Op ons eigen veld gelukkig.