De D2 uit tegen DSO

Als kampioen gingen we naar Alkmaar. Als team is het natuurlijk een extra uitdaging om van een kampioen te winnen. We hebben dat eerder meegemaakt en dat liep toen nog goed af. DSO wilde natuurlijk ook van ons winnen. Extra versterking werd er bijgehaald.

Wij begonnen met aanvoerder Lotus en Aicha als “jongen”. De “meisjes” waren Farah en Janna. Reserve was Lotte

De eerste 10 minuten viel het nog niet zo op. We hadden heel veel kansen. Maar de kansen werden gemist. We konden wel heel veel mikken. De training van Frank had wat dat betreft goed geholpen. Alle ballen werden afgevangen. Maar deze tegenstander was wel wat beter dan de vorige tegenstanders. Er werden veel plaats fouten gemaakt, doordat deze kinderen goed stonden voor te verdedigen. Na 10 minuten was de stand 1-0 voor DSO. In het tweede kwart kwam Lotte erin voor Janna en stond Lotus ineens tegen een jongen die groter was. Dat was even schrikken. Zeker toen we ook snel op een 3-0 achterstand kwamen. Gelukkig wist Lotte de 3-1 te maken, maar al snel was het verschil weer 3 doelpunten. De ruststand werd 4-1. Maar we zouden niet opgeven en ook proberen beter te passen met strakke ballen in plaats van boogballetjes. Farah mocht nu even op krachten komen. Het ging gelukkig weer een stuk beter, we wisten ons goed te herstellen van de eerste schrik. Via 2 doelpunten van Lotte werd het 4-3. Het laatste kwart mocht Aicha naar de kant en werd Farah ingezet als jongen. Lotus wist de 4-4 te maken en Farah de 4-5. Het was wachten op de 4-6. Maar toen ging DSO opeens wisselen. Twee verse krachten. In de verwarring werd het meteen alweer gelijk. Ja, dit waren wel wat betere spelers dan we gewend waren. Gelukkig wat meer weerstand. Het werd nog 6-5, maar gelukkig wist Farah de 6-6 te scoren en kregen we weer de nodige kansen. Maar het bleef gelijk.