KZ D4-Sporting West D1

Maandag 12 maart was de inhaalwedstrijd van de D1 tegen en bij KZ. De D1 lag heel lang op koers om kampioen of in ieder geval heel hoog te eindigen. Deze wedstrijd stond vastgesteld voor 3 maart en toen leek het nog belangrijk. Vandaar dat deze wedstrijd voor een maandagavond werd vastgesteld. Het was de laatste zaalwedstrijd van beide teams en inmiddels was KZ al kampioen geworden. Maar dat is voor de D1 geen reden om niet te willen winnen.

d1 uit tegen kz 180312 (2)

Een complete D1 vertrok dan ook ruim op tijd in de file door de Coentunnel. We waren er ook ruim op tijd voor een goede warming up.

De opstelling was al geappt door Vitoria; Aanval aanvoerder Chaim, Pieter, Michelle, Dounia en verdediging Mos, Jelle, Sylvie en Luka. Luz was de wissel.

KZ begon sterk, kwam met 2-0 voor, maar de D1 wist zich goed te herstellen. Via Pieter werd het 2-1. Na de functie wissel kregen we kansen, doordat we goed stonden aan te vallen. Helaas maar 1 doelpunt via Mos. KZ wist zich te herstellen en ze wisten snel weer 3x te scoren. De ruststand werd 5-2. In het derde kwart waren beide partijen aardig in balans. Alleen KZ was wat beter in het benutten van de kansen. Chaim wist het derde punt te scoren, maar toen stond het al 8-3. Nog een klein meevallertje aan het eind. De Scheidsrechter was de seconden aan het aftellen en vloot precies op tijd. Hij had niet gezien dat een speler van KZ de bal richting korf schoot en floot af. De bal ging er nog in, maar hij werd niet meer geteld. In het laatste kwart werd er nog 1x gescoord. Door KZ, zodat de eindstand 9-3 werd. Een beetje geflatteerde uitslag, want de teams waren aardig aan elkaar gewaagd. KZ was alleen trefzekerder en groter dan onze D1.