De nieuwe F2 uit tegen Purmer F1

Zaterdag 24 maart was weer een bijzondere Efffies dag. De nieuwe F2 speelde in Purmerend zijn eerste echte wedstrijd op het veld. Twee kinderen kenden we al: Rixt en Boris komen de F2 helpen. Maar voor Jip, Max en Alicia was het de eerste echte wedstrijd.

We begonnen met aanvoerder Rixt, Max, Boris en Alicia. Jip was de eerste superspeler.

f2 oefenen uit tegen purmer 180324 (10)

Er werd al gelijk goed verdedigd. Overal zagen we “dakjes” verschijnen. We bleven goed bij de tegenstander en zo bleef het dus lang 0-0. We zagen een aantal afstandschoten van onze Rixt, maar nog geen doelpunten. Aan het einde vond Purmer toch een paar gaatjes in onze verdediging en konden ze uitlopen naar 3-0, zodat Jip er als superspeler ook in kon. In het tweede kwart wisten wij ook te scoren. Rixt 4-1, Jip de 5-2 en Rixt de 5-3. De superspeler moest er dus weer uit, maar ook snel weer terug, want Purmer had alweer gescoord. De rust werd 7-3. Na de rust bleef het nog spannend. We wisten zelfs iets in te lopen. Jip wist 2x te scoren: 7-4 en 8-5. Het derde kwart wisten we dus zelfs te winnen met 2-1. Maar toen kwam het laatste kwart. Het scoren was zo leuk, dat we helemaal vergaten dat we ook nog moeten verdedigen. Driemaal wist Rixt te scoren: 10-6,12-7,17-8. Iedereen wist wel een aantal maal op de korf te mikken, maar Purmer deed dat liefst nog 10x raak. Eindstand dus 18-8. Een hele leuke eerste wedstrijd van deze F2. Als we het verdedigen ook nog de hele wedstrijd blijven doen als de eerste ¾ dan….

De strafworpen waren weer voor ons met 1-3. Doelpunten: Rixt, Jip en Alicia.