Zaterdag 3 februari

Met 4 uitwedstrijden: de D2 tegen KVA,de F1 tegen AW DTV, de E1 tegen Aurora en de E2 tegen Haarlem.

De D2 moest als eerste spelen in Amstelveen tegen KVA. De D2 was compleet. Jesse was mee als reserve, maar zou ook spelen. We begonnen in onze vaste opstelling. Luna was de aanvoerder en samen met Lotte, Farah en Ella begon ze in de aanval. In de verdediging stonden Lotus, Aya, Amy en Janna. Kansen aan beide zijde, maar alleen KVA wist te scoren. Na een kwart stonden we 4-0 achter. In het tweede kwart kwam Jesse erin voor Lotus. Ook nu wel de kansen en zelfs een strafworp, maar weer was het alleen KVA die wist te scoren. Bij rust stond het 8-0. Na de rust weer een wissel: zouden ze het hebben gezien? Lotus voor Farah. Maar ook nu wist KVA als enige te scoren. In het laatste kwart eigenlijk hetzelfde beeld. Jesse had nog een strafworp verdiend, maar een score zat er niet in. KVA ging door met scoren. Elke keer 4 doelpunten, alleen in het derde kwart 5. Zo kom je dus op een eindstand van 17-0. Jammer dat wij niet konden scoren, nu lijkt het een hele grote nederlaag. Het vreemde is dat het derde kwart ons beste kwart was en juist in dat kwart wist KVA er 5 te scoren. Ondanks de achterstand bleven we wel tot het laatst knokken om toch ook te score. Hier kregen we zelfs van de scheidsrechter een complimentje voor. Voor Jesse was het zijn tweede echte competitie wedstrijd en zijn eerste in 2 vakken en dat deed hij al erg goed. Donderdag weer trainen en volgende wedstrijd weer opnieuw proberen te winnen. Dan spelen we de Amsterdamse topper tegen Swift. Het eerste wist daar te winnen.

sw d2 uit tegen kva 180203 (3)

Na de D2 speelde de F1 in Zuid Oost tegen AW DTV. Chiara was er niet bij, zodat Tess het enige meisje in het team was. Ze was afgelopen week ziek geweest en ook nu nog niet helemaal fit. Hoe zou het gaan? Samen met Sam, Jairo en Nicky begon ze aan de wedstrijd. Jairo was vandaag aanvoerder en Boris en de jarige Lasse waren de eerste wissels. We kregen al snel wat kansen, maar het duurde toch nog effies voordat er werd gescoord. Het eerste punt werd gescoord door Nicky. Daarna werd het toch snel 0-2 door Sam. In het tweede kwart gingen Sam en Tess naar de kant. Jairo wist 0-3 te scoren en toen mocht AW DTV een superspeler inzetten die al snel wist te scoren. Als beloning mocht hij er gelijk weer uit. Jairo wist voor rust nog 2x te scoren. De ruststand werd 1-5. Na de rust weer wat wissels. Er werd nu minder gescoord. Alleen Lasse voor de F1. Na drie kwart stond het 2-6. Bij beide partijen leek het kruit wel verschoten te zijn. Ook in het tweede kwart maar 2 doelpunten gelijk verdeeld over de beide teams. Eindstand werd 3-7. De strafworpen werden zonder scheidsrechter gehouden. Het werd wel een gelijk spel:4-4.

Na de wedstrijd feest. Niet alleen omdat we gewonnen hebben, maar vooral omdat Lasse zondag jarig is en alvast trakteerde.

sw f1 uit tegen aw dtv 180203 (1)

De E1 en de E2 speelden allebei in Haarlem. In de zelfde hal en op de zelfde tijd. Alleen wel tegen verschillende tegenstanders. De E2 moest tegen Haarlem. Zonder Irma en Gabriël, maar met Luna, Rixt, Milijne, Daniël en Julian. Het eerste kwart ging nog goed. We kwamen met 0-1 en 1-2 voor via 2 mooie doelpunten van Luna. Maar daarna werd Haarlem beter en via 5-2 en 8-3 werd het 11-3 voor Haarlem. De strafworpen werd een gelijk spel:1-1. Grappige situatie in deze wedstrijd ontstond in het tweede kwart toen Rixt als meisje moest spelen en een hesje aan moest. In het derde kwart kwam ze erin als jongen….maar nu zonder hesje.

De E1 moest tegen Aurora spelen met een aangepast team. Hierin zagen we Olivier, Noor en invallers Yanoah uit de E3 en Jairo uit de F1. Zonder wissels. Hoe zou dat gaan? Eigenlijk heel goed. De E1 kwam met 0-1 voor, Aurora kwam snel gelijk, maar via goede aanvallen van de E1 werd het 1-4. In het tweede kwart werd het ook 1-4, zodat de ruststand 2-8 werd. Na de rust bleef de E1 aanvallen en proberen er nog meer te scoren. Via 2-13 werd de eindstand uiteindelijk 4-19. Een goede wedstrijd dus van dit team. De strafworpen werden met 2-3 gewonnen.