Zaterdag 20 mei

Vandaag met kampioen E2, de F1, F2 en F3.

e2 kampioen veld 170520 (1)

De F3 begon de zaterdag. Om 9 uur werd er verzameld door maar 3 spelers. Ze moesten tegen ZKC spelen in Zaandam. Via de IJtunnel, want de Coentunnel was afgesloten gingen ze naar Zaandam. Daar aangekomen was het eerst even zoeken naar een parkeerplaats. Het was er erg druk. De tegenstanders waren er al, maar het waren dit keer niet alleen tegenstanders, maar ook team genoten.

We begonnen met aanvoerder Julian, Milijne en Nicky en gastspeler Aron. Voor Aron was het zijn eerste wedstrijd. De F3 kwam 2-0 achter en toen wist Aron te scoren. Zijn eerste wedstrijd, zijn eerste doelpunt voor Sporting West. Maar ZKC wist uit te lopen naar 4-1 en toen mocht er een superspeler in. In dit geval een Sterre speler, want Sterre kwam ons team versterken. Het hielp nog niet, want na 10 minuten was het 6-1. Maar in het tweede kwart werd er wat gewisseld. Aron en Sterre werden vervangen door Isabelle en Jorn. Nicky wist toen een echt Sporting West doelpunt te maken en ook Jorn wist voor ons te scoren, zodat de ruststand 6-3 werd. Na de rust weer wat wissels. Joell en Mia kwamen er dit keer bij ons in. En het werd weer een spannend kwart. Mia wist 7-4 te scoren en het kwart werd afgesloten met een 8-4 stand. In het laatste kwart bleef Mia bij ons spelen samen met Sterre. Maar we konden toch niet meer op tegen ZKC. ZKC liep uit tot 15-4. De strafworpen werden met 1-2 gewonnen.

We hadden vandaag maar 3 spelers, maar mede dankzij de spelers, coaches en scheidsrechter van ZKC werd het toch een hele leuke wedstrijd.

Snel weer naar het park waar de F1 al speelde tegen Atlantis. De F1 stond bovenaan in de ranglijst. De uitwedstrijd was 11-11 geworden. Hoe zou het nu gaan? Gabriel was de aanvoerder en samen met Rixt, Daniel, Lasse en Irma begon hij aan de wedstrijd.

De F1 stond steeds voor. Via 5-1 na een kwart werd het 6-3 met rust. Telkens mocht Atlantis met een superspeler terug komen in de wedstrijd. Na de rust werd het zelfs nog effies spannend. Atlantis kwam terug tot 1 punt via 8-7 en 9-8 aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart gaf de F1 weer effies gas en werd er toch ruim gewonnen met 15-11. We staan nog steeds bovenaan. De doelpunten makers: Rixt 5x, Daniel 4x, Irma 4x en Lasse 2x. De strafworpen werden met 3-4 verloren.

f1 thuis tegen atlantis 170520 (1)

De E2 speelde na de F1. Ze speelde de wedstrijd van het seizoen tegen DKV Victoria. Janna, Sylvie, Lotte, Farah en Lotus wisten na een ruststand van 11-1 met 21-3 te winnen. De strafworpen werd een 4-4 gelijkspel

De E2 is met deze uitslag kampioen geworden.

e2 thuis egen dkv victoria 170520 (1)

Na de E2 was het de beurt aan de F2.

Chiara was de aanvoerder en samen met Jairo, Sam en Tan begon ze aan de wedstrijd. Mina was de eerste wissel. EKVA kwam snel op 0-2. Daarna ging het aardig gelijk op. Toch kwam EKVA op 0-3 en mocht Mina er als superspeler in. Lang duurde dat niet, want Mina wist 1-3 te scoren. Dat werd de stand ook na 10 minuten. In het tweede kwart werd Sam de superspeler en hij moest er alweer snel in. EKVA wist uit te lopen naar 1-6. Jairo wist de 2-6 te scoren. De ruststand werd 2-7. Na de rust werd het verschil kleiner. We gingen beter spelen. De bal werd sneller en weer verder gegooid. Er werd nu lang niet gescoord. We kregen ook de nodige kansen, maar we kregen die bal maar niet door de korf. EKVA lukte dat beter en ze konden uitlopen naar 2-11. Maar toen begon ook de F2 te scoren. Via 3 doelpunten van Mina kwamen we terug tot 5-11. Helaas was toen de tijd op. De strafworpen werden met 0-2 verloren.