Zaterdag 10 december

Een TOP dag voor de F1 en E3, een supermaan bij de E2, een grote nederlaag voor de E1 en een ongelukkige nederlaag voor de D2.

De dag begon alweer vroeg. Gabriël was ziek en een vervanger was dus nodig bij de F1, want Lasse was er ook al niet. Dus Joanie maar uit bed gebeld en die was op tijd om de start van de wedstrijd van de F1 tegen TOP te zien. De F1 begon met aanvoerder Rixt, Daniël in zijn nieuwe outfit, Irma en Tess. De eerste helft ging nog aardig gelijk op. Veel doelpunten en tot 12-11 waren de doelpunten nog goed verdeeld. Maar toen gaf de F1 nog wat extra gas, mouwen gingen verder omhoog net als de score. De F1 liep namelijk uit naar een 24-12 overwinning!

Gelijk met de F1 speelde de E2. Een paar weken terug bleven mensen wakker om een supermaan te zien, maar vandaag zagen we die in de E2. De E2 begon tegen Haarlem met aanvoerder Janna, Luna en als jongen speelden Farah en Lotus. Lotte was wissel. Sylvie was ziek en er dus helaas niet bij. Het werd een spannende wedstrijd die lang 0-0 bleef. Een beetje ongelukkige situatie met een tweede bal was er indirect de oorzaak van dat Haarlem kon scoren. Die 0-1 werd de ruststand. Lotte was er na een kwart nog ingekomen voor Janna en in de rust ging Janna verder als jongen voor Lotus. Haarlem kwam via een afstandsschot op 0-2. Maar de spanning kwam alweer snel terug: Farah wist van dichtbij met een “Frans techniek” de 1-2 te scoren. Alles was nog mogelijk. Lotus kwam Farah aflossen en we gingen het weer proberen. Maar helaas was Haarlem weer de doelpunten maker: 1-3. We kregen best wel kansen. Met een mooie doorloopbal wist Luna haar goede wedstrijd te belonen: 2-3. We gingen nog proberen gelijk te komen, wat ook best verdiend zou zijn, maar Haarlem had daar andere ideeën over en scoorde de 2-4. Een goede, spannende wedstrijd werd helaas verloren.

e2 tegen haarlem 161210 (1)

Na de E2 en F1 was het de beurt aan de E3 en E1.

De E3 moest ook tegen TOP dat zonder puntverlies boven aan stond. De E3 had 1 punt minder. Emily was dit keer als supporter aanwezig, zodat de E3 speelde met Joanie, Paul, Olivier, Fionnuir en Noor. In het begin was het nog aardig spannend. Eigenlijk tot de 3-1. Daarna ging de E3 steeds beter spelen en ook flink scoren. Uiteindelijk had de E3 zelfs 11 x gescoord. Vooral Paul en Olivier waren in de tweede helft trefzeker. Er werd dit keer ook goed verdedigd. TOP had er maar 4 gescoord, zodat de E3 dus heeft gewonnen en de kop heeft overgenomen van TOP.

e3 thuis tegen top 161210 (1)

De E1 moest tegen EKVA. Ze hebben het in de zaal een stuk moeilijker dan op het veld. Vorige week werd er voor het eerst gewonnen.

Vandaag was weer een stuk moeilijker. Jelle was er helaas niet bij, maar met Mos, Michelle, Luka, Dounia en Pieter werd er begonnen. EKVA bleek echter veel sterker en nam al snel een ruime voorsprong. Uiteindelijk liepen ze uit naar een 3-15 overwinning.

e1 thuis egen ekva 161210 (1)

Aan het einde van de middag moest de D2 aantreden bij en tegen Swift. Tika was ziek, maar werd vervangen door Merlijn.

De D2 begon met aanvoerder Britt, Lisa, Ella en Twan in de aanval, Lola, Noëmie, Isabelle en Chaim begonnen in de verdediging. Britt en Lola speelden als “jongen”. En de wedstrijd werd ook iets als de jongens tegen de meisjes, want waar de D2 met meisjes als jongen speelde, speelde Swift juist met 2 jongens als meisje. Merlijn en Agata waren de eerste wissels.

De D2 nam het initiatief met een paar goede aanvallen. Met een goede doorloopbal van Lisa wist de D2 zelfs op 0-1 te komen. Dat zag er goed uit. In het eerste kwart kwam Swift nog wel gelijk:1-1. In het tweede kwart kwam Swift op voorsprong en liep eigenlijk een beetje onverdiend en voor ons ongelukkig uit tot 3-1. Die 3-1 werd de ruststand. In de rust werd er gewisseld. Merlijn mocht erin als meisje en mocht zo tegen de als meisje spelende jongen van Swift spelen. Zo zagen we dus allerlei kleuren hesjes: meisjes als jongen, jongens als meisje, meisjes als meisje en ook nog jongens als jongen. Is het nog te volgen? De wedstrijd werd wel wat rommeliger en Swift liep uit tot 7-1 in het derde kwart. In het laatste kwart werd er niet meer gescoord. Toch weer een goede wedstrijd van de D2 met een zeer geflatteerde uitslag. Als we zo blijven spelen, mag de eerste overwinning toch niet uitblijven.