zaterdag 8 oktober

Vandaag speelden de E2 en de D2 allebei uit. De E2 in Kudelstaart tegen VZOD en de D2 in Wijdewormer tegen WWSV.

VZOD E1- Sporting West E2.

Vandaag moest de E2 uit spelen in Kudelstaart tegen VZOD. Aanvoerder was Irma en samen met Janna, Luna en Sylvie begon ze aan de wedstrijd. Lotte was de eerste wissel.

In het eerste kwart bleef het lang 0-0. Luna had als directe tegenstander iemand met een bekende naam: Luna. Beide speelden ze net als Janna als jongen. Luna tegen Luna dus. VZOD was de eerste die scoorde. Na een kwart bleek dat ook het enige doelpunt te zijn. Wat op zich nog wel goed was, want de tegenstanders waren allemaal iets groter dan onze E2. Na een kwart werd er gewisseld. Er kwamen 2 grote jongens in het team bij VZOD en Sylvie werd vervangen door Lotte. Luna kreeg nu een hele grote jongen tegen zich en dat viel niet mee. Bij rust was VZOD namelijk uitgelopen naar   6-0.

In het derde kwart werd het toch weer spannend, Luna werd afgelost als jongen door Sylvie. Eerst kreeg ze een strafworp mee, omdat haar jongen de bal uit haar handen sloeg. Heel beheerst wist Sylvie deze kans te benutten. Daarna nog een doelpunt van Sylvie, 6-2 en na een score van VZOD volgde de 7-3 door Sylvie. Janna kon nu ook niet achterblijven en maakte er zelfs 7-4 van. En toen weer wat wissels voor het laatste kwart. Luna kwam erin voor Janna. En VZOD ging nog even snel scoren en liep uit tot de eindstand van 12-4. Helaas verloren, hoewel het eerste en derde kwart aardig gelijk op was en we het derde kwart zelfs wonnen met 4-1.

De strafworpen waren met 3-1 voor VZOD.

161008 sw e2 uit bij vzod (1)-1

WWSV D1-Sporting West D2.

De D2 moest vandaag tegen 7 spelers spelen. Dat was wel even wennen.

Aanvoerder Britt begon te verdedigen met Lola, Chaim en Ella. Chaim en Ella waren in dit vak de jongens. In het andere vak waren Twan en Agata de “jongen”, samen met Isabelle en Lisa.

Tika en Sylvie waren de wissels.

De D2 gaat steeds beter spelen. Ook vandaag waren er weer mooi acties. Vlak voor rust nog door Ella en Britt. Ella die in de aangeef stond, zich omdraaide en Britt die in de afvang stond aanspeelde. Helaas mis. WWSV was echter net te sterk. Ze hadden meer kansen en voor de rust hadden ze al 4x gescoord. In de rust werden Twan en Lola vervangen door Sylvie en Tika. Sylvie ging nu ook als jongen spelen. WWSV bleef sterker en scoorde rustig verder naar een 8-0 eindstand.

Het veldseizoen zit er nu op voor de D2. Zaterdag 5 november spelen we een oefenwedstrijd in de zaal tegen Tempo en dan gaan we weer met een nieuwe competitie beginnen in de zaal.