SPORTING WEST C1 KAMPIOEN

Op de laatste speeldag van de competitie is Sporting West C1 kampioen geworden. En dat is een hele goeie prestatie voor een eerstejaars C-ploeg. Voor het eerst op hoge korven, met een grotere bal en wisselen na twee doelpunten, het was allemaal even wennen.

De competitie begon met eenvoudige overwinningen tegen De Vinken en AW/DTV. Die ploegen waren grotendeels ook eerstejaars en hadden duidelijk minder korfbalervaring dan wij. Tegen zulke ploegen krijg je ontzettend veel kansen, maar kan het spel ook erg rommelig worden. De verleiding is dan vaak groot om maar in de wilde weg te gaan schieten. We bleven in die wedstrijden gelukkig goed ons eigen spel spelen. We misten nog behoorlijk veel kansen, maar wonnen uiteindelijk dik.

De twee wedstrijden daarna waren tegen SDO. Die hadden ook twee keer dik gewonnen en waren dus onze grote concurrent voor het kampioenschap. Veel grote spelers/speelsters en bijna allemaal tweedejaars C (en zelfs enkele derdejaars!). De eerste wedstrijd tegen SDO wonnen we met 7-5. Dat was echt een fantastische prestatie. Bij vlagen prachtig korfbal met veel erg mooie doelpunten. Maar ook met enorm veel inzet en vechtlust. Met name op dat vlak zijn we echt verder dan vorig jaar. De wedstrijd in Kamerik ging helaas met 7-3 verloren. In die wedstrijd werd duidelijk dat SDO echt iets verder is dan wij. Met hun lengte hadden ze alles onder de korf en konden ze soms minutenlang aanvallen. We hebben gevochten voor wat we waard waren, maar een overwinning zat er niet in. Dat we de week daarvoor van deze ploeg hadden gewonnen, bleek die dag nog specialer!

Uit tegen De Vinken zagen we dat die ploeg al veel had bijgeleerd. Het werd daardoor een leuke wedstrijd die we met 4-8 wonnen. Na vijf wedstrijden stonden we samen met SDO op de eerste plaats en ook nog eens met hetzelfde doelsaldo. Omdat SDO en wij onze laatste wedstrijd normaal gesproken zouden winnen, zou het doelsaldo de doorslag geven (hoewel dat in onze klasse eigenlijk niet van belang is). Maar wij wilden natuurlijk op doelsaldo wel boven SDO eindigen.

Wij moesten tegen AW/DTV en die moeten soms noodgedwongen spelers/speelsters uit de B opstellen. Dat maakt het dan meteen een stuk lastiger. Bij rust stonden we met 1-3 voor. Op zich niet verkeerd, maar met zo’n saldo zouden we het niet redden. Wat er in de limonade zat weet ik niet, maar in de tweede helft scoorden we in 25 minuten maar liefst 13 keer!! We wonnen met 1-16 en waren sowieso kampioen. Maar waren we ook boven SDO geëindigd? Louis had een prachtige kampioenstaart gemaakt: een gele korf, met een blauwgele bal! Terwijl we daarvan smulden kregen we ook de uitslag van SDO binnen. En dat was goed nieuws: zij hadden met “slechts” 11-2 gewonnen, dus ons doelsaldo was beter. Yes! Ook op doelsaldo kampioen!

Allemaal ontzettend gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties,

Mark en Frans

Omdat voor de bond het doelsaldo niet telt, staat SDO op de KNKV-site bovenaan (waarschijnlijk op alfabet?). Daarom hieronder onze beleving van de eindstand.

Veld C3B Najaar gespeeld gewonnen verloren punten goals voor goals tegen doelsaldo