Zaterdag 17 september

Zaterdag 17 september waren er 4 jeugdwedstrijden op het veld. De F1 begon, hierna de D1,D2 en tot slot de C1.

De F1 moest al om 9 uur spelen tegen KZ. Aanvoerder Tess begon samen met Joanie, Gabriel en Rixt aan de wedstrijd. Irma was de eerste wissel. De F1 begon goed. Via 2 doelpunten van Rixt kwamen ze op een 2-0 voorsprong. Hierna wist KZ weer gelijk te komen en begonnen we weer opnieuw. In het eerste kwart kwamen ze toch weer voor door een doelpunt van Joanie. In het tweede kwart werd er niet veel gescoord. Gabriel wist via een knap schot de 4-2 te maken. In de tweede helft werd het toch weer spannend. KZ kwam beter in de wedstrijd. Wist 4-3 te scoren en het thuispubliek weer effies in spanning te zetten. Ze kregen ook de kansen op 4-4, maar gelukkig wist Joanie daar weer een einde aan te maken met haar 5-3 en 6-3. Het laatste doelpunt was net als de eerste 2 voor Rixt: einde dus met een 7-4 overwinning.

160917 f1 tegen kz (1)-1

Na de F1 was het de beurt aan de D1. Die moest tegen KVA. KVA begon veel sterker dan de D1. De D1 stond zelfs met 2-5 achter, maar gaf niet op. Ze kwamen goed terug en wisten aan het einde zelfs weer gelijk te staan:7-7.

160917 d1 tegen kva (2)-25

Na de D1 mocht de D2 spelen. De D2 heeft het nog erg moeilijk. Een nieuw team met nieuwe spelers, terwijl de andere spelers ook nog niet zolang spelen. Van de 9 spelers zaten er 7 vorig jaar in oktober nog niet op korfbal. Ze gaan wel steeds beter spelen. Vandaag hebben ze het ZKV zeker heel moeilijk gemaakt. ZKV kon wat makkelijker scoren en daar zat het grootste verschil in.

De D2 begon met aanvoerder Britt in de verdediging samen met Twan, Agata en Ella. In de aanval stonden Lisa, Lola, Chaim en Isabelle. Tika was de eerste wissel en ze was al snel nodig, nadat Lisa uitviel. Vechtend voor de bal was ze gevallen en met een flinke schaafwond moest ze uitvallen. De D2 gaat steeds beter verdedigen, vooral het uit verdedigen ging vandaag al erg goed. Het samen en over spelen ging ook al veel beter, zodat we ook veel en soms ook al lang de bal hadden om aan te vallen. De doelpunten waren ook erg mooi. De 1-4 in de eerste helft en de 2-6 in de tweede helft door Chaim waren goede aanvallen afgerond met een doorloopbal. Twan wist de 3-7 te scoren. De 3-8 einduitslag lijkt een grote nederlaag, maar de verschillen op het veld waren veel kleiner. Alleen ZKV wist dus beter te scoren.

160917 d2 tegen zkv (2)-54

Laatste ploeg die moest spelen vandaag was de C1. Die maakte er een spannende wedstrijd van tegen SDO. De score ging gelijk op. Via 4-4, 5-5 vlak voor tijd nog. De 6-5 was niet alleen een goed doelpunt, maar kwam mooi op tijd en de snelle 7-5 was een reden voor een klein feestje aan de kant en opluchting bij het publiek. Die 7-5 werd de eindstand. Natuurlijk staat de 6-5 op de foto.