Zaterdag 10 en zondag 11 september

Zaterdag 10 september was er een druk programma op het veld met de E2,E3,D2,D1,C1,B2,B1,B3 en A1. De E1 was vrij en de F1 moest naar Helios. Zondag waren er wedstrijden van het vierde derde en vijfde.

Vorige week speelde De F1 een hele leuke wedstrijd tegen RODA en wist die ook te winnen. Uit bij Helios was het andere koek. De tegenstander was veel sterker en de F1 moest dan ook genoegen nemen met een ruime nederlaag.

Helios F1 – SW F1

Op een écht grasveld vond de 2e wedstrijd van de F1 plaats. In Castricum stond Helios F1 al te

wachten op onze komst. Lasse en Rixt waren al een keer aanvoerder geweest en dit keer was het de

beurt aan Daniël. Om kort te gaan; deze tegenstander was een maatje te groot. De eindstand is 15-3

geworden waarbij Gabriël 1x scoorde en Daniël 2x heeft gescoord. Daniël had nog mazzel ook, want

hij schoot bij beide doelpunten 2x achter elkaar en dat mag eigenlijk niet. Gelukkig had de scheids dat

niet door. Het viel me op dat niet iedereen zin had om steeds te verdedigen. Dat is ook niet zo gek als

je steeds verder achter komt te staan. Maar hierdoor maken we het onze tegenstander wel heel erg

gemakkelijk om te scoren. Zullen we afspreken dat, ook al staan we nog zover achter, we toch blijven

verdedigen? Ik durf te wedden dat we dan zelf ook meer doelpunten scoren!

De strafworpen werden iets beter door Helios genomen. Hier werd het 2-0.

f1 tegen helios

Op het veld begon de dag al om 9 uur met de wedstrijden van de E2 en E3.

Vorige week wist de E2 ruim te winnen. Tegen Groen Geel gold eigenlijk het zelfde als bij de F1. De tegenstander was net even groter en sterker dan onze E2. De E2 begon met een debutant. Lotte komt de E2 versterken en mocht gelijk beginnen samen met Sylvie, Luna en Irma. Janna was de eerste wissel. Groen Geel begon al snel met scoren en aan het einde van de wedstrijd hadden ze dat 13 keer gedaan tegen 2 van onze E2.

e2 tegen groen geel (1 van 14)

Gelijk met de E2 speelde de E3. Vorige week verloren ze in een goede wedstrijd nipt met 1-3. Dit keer was het tegen Zaandam Zuid nog spannender. Gelukkig was Paul er ook weer bij, zodat de E3 compleet was met Paul, Olivier, Joannie, Emily, Fionnuir en Noor. Ze wisten 3x te scoren, maar Zaandam Zuid wist er 4 te maken.

e3 tegen zaandam zuid (1 van 18)

Na de E2 en E3 mocht de D2 aan zijn wedstrijd tegen WWSV beginnen. De D2 is een nieuw team met nieuwe coaches. Dit keer waren Pim en Fadel de coaches. Er werd ook dit keer ruim verloren, maar ze gaan wel beter spelen. Voor een aantal kinderen is nog van alles nieuw, maar dat mag natuurlijk niet gek zijn als het pas je derde wedstrijd is. Er valt dus nog genoeg te trainen. Op dinsdag doen we dat met ons eigen team, op woensdag zullen we veel samen doen met de D1. Aankomende woensdag 14 september trainen we overigens iets eerder in verband met de wedstrijd van de B3. We trainen dan van 18 tot 19 uur.

d2 tegen wwsv (11 van 11)

De D1 mocht na de D2 spelen en mag zich al een ervaren team noemen. De tegenstander was AW DTV. Die konden lang bij blijven, maar in de tweede helft liep de D1 toch uit naar een ruime overwinning. AW DTV speelde met veel invallers uit andere teams.

d1 tegen aw dtv (1 van 16)

Ook de C1 mocht tegen AW DTV spelen en ook hier gold eigenlijk hetzelfde als bij de D1. AW DTV kwam er eigenlijk niet aan te pas en de C1 wist heel ruim te winnen. En deze wedstrijd is weer geheel terug te zien op video.

sw c1 tegen aw dtv 1e helft 10092016

De B2 moest tegen ZKV. Dit werd een hele spannende wedstrijd en de B2 wist er in de slotfase nog een 7-7 gelijk spel uit te slepen. Hoe deze wedstrijd verliep? In verband met de warmte werd er een extra drinkpauze gehouden. We speelden dus 4 helften.

eerste helft deel 1

eerste helft deel 2

tweede helft deel 1

tweede helft deel 2

De B1 moest tegen KZ en wist die te winnen met 11-7. Ook hier weer meerdere helften. Scheidsrechter Mark weet heel goed dat Sporting West op z`n best is in de derde helft en besloot om die dan maar heel lang te laten duren en geen vierde helft te laten spelen.

Eerste helft deel 1

Eerste helft deel 2

Derde helft

De B3 met de nodige invallers moest tegen Haarlem. Ze verloren hun eerste wedstrijd helaas met 5-7. Alle B teams kregen dus 7 tegen doelpunten.

b3 tegen haarlem (2 van 43)

Het laatste team was de A1. Ze moesten tegen een andere vereniging uit Haarlem: Aurora. De A1 begon goed, kwamen ruim voor, maar een donderspeech van de Aurora coaches gooide de hele boel om. Aurora kwam terug in de wedstrijd en wist zelfs met 10-11 te winnen.

Derde helft

Zondag 11 september speelden het Vierde, derde en vijfde.

Het vierde moest tegen KZ 7 met de nodige ex league spelers. Ze waren daar niet echt van onder de indruk en wisten het KZ dan ook erg lastig te maken en die maakten het de scheidsrechter vooral lastig. KZ wist wel met een punt verschil te winnen.

Na het vierde een nieuw team: het derde. Ze hadden het erg moeilijk tegen DKC en verloren dan ook ruim.

Eerste helft

Tweede helft

Als laatste team op de zondag was het de beurt aan het vierde en die speelde tegen en met HBC. Een ruime overwinning was het gevolg. Die overwinning werd eigenlijk al in de eerste helft behaald. Ruststand was 13-1. In de tweede helft bleef het namelijk heel lang 14-3. Een kleine opleving leverde alsnog 4 punten op.