Zaterdag 16 januari

Begon al vroeg met de Effies. De F1 moest al om 9 uur spelen bij en tegen Furore in Krommenie. De F1 was compleet. Sylvie was dit keer de captain. Ze begon samen met Daniel, Janna en Olivier aan de wedstrijd. We kwamen al snel met 0-3 voor. Dus mocht Furore de superspeler gebruiken. Die mocht er ook weer snel uit, want Furore had gescoord. Ze zat nog niet of ze mocht er weer in. Daarna heeft ze ook bijna de hele wedstrijd gespeeld. Luna, Paul en Joanie waren de eerste wissels en mochten het tweede kwart spelen. Na de rust liepen we niet veel meer verder uit. Nee, het werd weer spannend! Furore wist langzaam weer in te lopen. Vijf minuten voor tijd mocht de superspeler weer naar de kant, want Furore was terug gekomen tot 8-10. De Effies gaven toen weer even gas en de superspeler van Furore kon er al snel weer in. We liepen toen uit naar de eindstand van 9-13. Veel doelpunten is natuurlijk leuk. Het blijft zo spannend tot het einde. Een hele wedstrijd tegen 5 spelen is best wel zwaar. Aan het einde van de wedstrijd zijn de kinderen dan ook wel moe, zodat een tegenstander nog eens extra kan inlopen, zoals vandaag en ook bij onze wedstrijd tegen Groen Geel.
De strafworpen werden verloren.

Na de F1 gelijk door naar de D1. Die moesten spelen tegen en bij OKV. Het was wel even wennen aan de shirtjes. De D1 speelde niet in de vertrouwde wit met rode shirts. Dat deed de tegenstander namelijk al. De D1 speelde in het zwart. Bij rust stond de D1 achter met 6-1. Na de rust wist de D1 er 2 te scoren, alleen OKV scoorde er ook weer 7. Eindstand dus 13-3.

Snel naar de sporthal, want daar speelde de B1. Een moeilijk start waarin ze achter kwamen, gelijk, weer achter, gelijk en toen voor. Met een voorsprong van 6-4 bij rust, werd het uiteindelijk 12-7.

sw b1 tegen zkc 2e helft 160116

Om 14.30 uur moest de E1 spelen bij en tegen ZKV. De E1 was niet compleet. Jelle en Chaim waren er niet bij. Lola en Mos waren hun vervangers. De wedstrijd begon slecht. Of eigenlijk…voor de wedstrijd ging het al mis. Tika was gevallen bij de warming up en kon niet gelijk starten. Samen met Twan begon ze als wissel. Jana, Luz, Lola en Mos begonnen aan de wedstrijd. ZKV begon voortvarend. Ze kwamen in de eerste 10 minuten met 4-0 voor. In het tweede kwart kon Tika gelukkig weer spelen en samen met Twan kwam ze er in. De E1 kwam voor rust terug tot 4-2. Na de rust wist ZKV weer te scoren en werd het ook in de tweede helft 4-2. Die tweede helft was wel veel spannender dan de eerste helft. De E1 speelde veel beter kreeg nu heel veel kansen, maar helaas gingen die er niet allemaal in. Eindstand dus 8-4.