B1 met fraai spel langs ZKC; Eerste zege D2

Met flitsende acties en prachtige doelpunten vermaakte Sporting West B1 het publiek in de Van Hoogendorphal. De pareltjes van onze vereniging versloegen ZKC ’31 B1 met 12-7.

Een mooie revanche op vorige week, toen de spelers de woede van hun coaches op de hals haalden door een waardeloze eerste helft te spelen. De mistroostige ruststand was toen 1-6. Ook nu was het begin slap (2-4), maar herstelde de B1 op tijd. Onder meer een fraaie combinatie tussen Timur en Tim leverde een 6-4 ruststand op.

Na rust bediende Roef met een schitterde pass vanuit het verdedigingsvak Terri, die keurig afrondde. Ook Pim was niet te stoppen door zijn tegenstander, maar zijn doorloopballen troffen niet altijd doel.

Toch stal Roef de show met zijn magnifieke fadeaway jumpshot. Met dank aan de fanatiek en goed reboundende dames kwam zijn totaal uit op vijf treffers. De B1 kan terugkijken op een prima wedstrijd, waarin de score misschien iets hoger had moeten uitvallen.

Eerder op de dag was de euforie groot na de eerste overwinning van Sporting West D2. Door mooie doelpunten van Zohara, Damia, Merlijn (3x) en Niamh won de ploeg met 6-2 van Swift D2. Het spel zag er bij tijd en wijle uit. Ook de nieuwe spelers Carice en Damian doen uitstekend mee. De volgende weken moet blijken of het team dit goede spel ook tegen de sterkere tegenstanders kan laten zien.

De B3 had de zege in handen tegen Furore B2, maar moest genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel.

Zondag weer een bomvolle Sporting West-dag in de hal, met vanaf 12.10 uur wedstrijden van 3, 2 en 1. Komt allen!