Sporting West in mineur de zaal in

joost_hanewinkel_bwEen moeizaam veldseizoen kreeg een passende afsluiting in Diemen. Op het kleine veld van DKV Victoria ging ons vlaggenschip met 18-15 ten onder en blijft kwakkelen in de competitie.

Zoals vaker opende SW zwak en binnen de kortste keren stond er een 3-0 achterstand op het bord. De afwijkende afmetingen van het veld in Diemen waren duidelijk wennen voor de Amsterdamse ploeg, die in de eerste helft slechts tot vijf doelpunten kwam (9-5).

Direct na rust liet het aanvalsvak van Grea zien hoe het wel moest: een lange aanval met wel tien schoten resulteerde in een score van Stefan. Het andere kwartet begreep het signaal en binnen 10 minuten was de stand gelijkgetrokken: 9-9. Omdat DKV daarna weer uitliep, was een nieuwe inhaalrace gevraagd. Bijna kwam SW langszij (14-13), maar tegen het einde van de partij werd duidelijk dat winst er vandaag niet inzat. Voor DKV was het pas de eerste zege van de competitie. Sporting West gaat nu de zaal in, waar ook nog een klasse hoger gespeeld wordt. Als dat maar goed gaat…