De Effies bij Oranje Nassau

Voor zaterdag 10 oktober kregen de Effies en de Kangoeroes een uitnodiging van Oranje Nassau om mee te doen met hun Kangoeroe activiteit.
Voor de Kangoeroes was er een spelcircuit en de Effies konden een echte oefenwedstrijd spelen tegen een nieuw ploegje van Oranje Nassau.
Er was een echte nep Kangoeroe aanwezig: Kangoeroe Piet. We begonnen aan de ochtend met die Kangoeroe Piet en Oranje Nassau te helpen. Kangoeroe Piet zou Oranje Nassau folders in de brievenbus doen, maar je kunt je voorstellen hoe dat gaat met al dat gespring. Alle folders waren over het veld gewaaid. Taak voor de Kangoeroes en Effies om die folders op zoeken en in de brievenbus te doen. Een hoop geren, waardoor we ook snel warm waren voor de wedstrijd.

De Oranje Nassau Kangoeroes gingen verder met hun spelletjes.
De Effies konden aan hun wedstrijd beginnen. Trainers Johann en Sam waren ook mee, zodat er genoeg begeleiding was voor de 5 effies. Luna was de aanvoerder en samen met Sylvie, Daniel en Paul begonnen we aan de wedstrijd. Joanie was de eerste wissel. We begonnen heel goed. Na 10 minuten stond het al 3-0. Toen kon ook Joanie haar wedstrijd debuut maken. Ze kwam erin voor Sylvie. Met de rust was de stand 4-1. Na de rust haalde assistent coach Sam Luna eruit en mocht Sylvie er weer in. We kregen nog genoeg kansen, maar ik denk dat de effies dachten al de buit binnen te hebben. We werden iets slordiger, of waren we gewoon moe. We hadden natuurlijk ook wel heel erg ons best gedaan en goed gespeeld. Oranje Nassau kwam echter wel terug tot 4-3. Na 30 minuten was dat de stand. Het laatste kwart werd meer een demonstratie wedstrijdje. Er waren vier jongens die ook graag een keertje wilde spelen. Ze waren ouder, groter, sterker, wilder. Geen probleem voor de Effies. Luna, Sylvie, Joanie en Paul stroopte de mouwen nog wat extra op en gingen ervoor. We kregen de eerste kansen en vooral die van Joanie was wel erg bijna raak. Langzaam rolde de bal van de rand van de korf eraf, maar helaas naar de verkeerde kant. Geen doelpunt dus. De Oranje Nassau jongens kregen langzaam ook wat kansen en een schot van grote afstand ging er wel in.
Na de wedstrijd was het feest. Er was een jarige en we konden mooi meedoen in de verjaardagskring en kregen ook wat lekkers van de jarige. Hierna kregen we zelfs nog een broodje aangeboden van Oranje Nassau.
Al met al een leuke ochtend. De trainers waren bijzonder trots op de Effies.
Vrijdag 16 oktober is de laatste buitentraining en na de Herfstvakantie gaan we binnen trainen.
Zaterdag 31 oktober is de Openingsdag bij Tempo. Hopelijk doen de Kangoeroes en F2 dan ook mee, want die hebben vandaag al wat gemist, maar de openingsdag wordt nog veel leuker!